Людина створена із зоряного пилу

2711 0

Ми у соцмережах:

Людина створена із зоряного пилу

Анатомія людини добре вивчена, але фізики та хіміки вирішили копнути глибше. Вони поставили мету з'ясувати, з яких базових елементів таблиці Менделєєва складається Homo sapiens.

Діти Всесвіту

За підрахунками фізиків, майже 99% тіла людини формують шість елементів — кисень, водень, азот, кальцій і фосфор. Ще на п'ять елементів — калій, сірка, натрій, хлор, магній — припадає близько 0,85%. Решта мікроелементів хоч і мають мізерно малу частку, але є необхідними для забезпечення життєдіяльності організму. "Ми всі зроблені із зоряного пилу. Ми не могли б зараз існувати, якби зірки не вибухали. Елементи — вуглець, азот, кисень, залізо і все інше, що має значення для еволюції і життя, — спочатку не існували. Вони були створені в ядерних топках зірок, які вибухнули і померли, щоб ми були сьогодні тут", — зазначив відомий американський фізик, фахівець у галузі астрофізики та космології Лоуренс Максвелл Краусс.

Ядерна фізика

Найбільшу питому вагу в тілі людини мають молекули кисню — 65%, а за чисельністю молекул лідирує водень. До слова, водень — найдавніша частка Всесвіту. Її вік — понад 13 мільярдів років. Це цеглинка для побудови всіх елементів таблиці Менделєєва, базова частка. Решта були отримані в результаті ядерного синтезу. За теорією, після великого вибуху, коли температура стала падати, субатомні частинки почали збиратися в атоми. Першим утворився водень. Потім під впливом температури і сили тяжіння атоми почали "злипатися". Коли в центрі водневої хмари температура стала 15 млн. градусів за Фаренгейтом (більше 8 млн. градусів за Цельсієм), під тиском ядра водню злилися, утворився гелій. Цей процес і називається ядерним синтезом. Далі більше: водень плюс гелій — з'явився літій. Водень плюс літій — берилій. І так до заліза. Ферум — 26-й і останній елемент таблиці Менделєєва, який вважається "зоряним пилом". Як стверджують експерти Американського фізичного товариства, приблизна кількість атомів у тілі людини — 7 помножене на 10 в 27-й степені — це число з 27 нулями! Якщо відняти атоми водню, то виявиться, що людина приблизно на 40% складається із "зоряного пилу". А якщо врахувати масу елементів, результат ще більш вражаючий — близько 91% ваги тіла становлять частинки зірок.

Ліки від старості

Вчені встановили, що людина з моменту народження і до кінця життя випромінює фотонне світіння. Виходячи з цього, фізики зробили висновок, що в основі життєвих функцій людини може лежати низькоенергетична ядерна реакція, яка можлива завдяки природним радіонуклідам тіла. Коли їхня кількість знижується, робота "реактора" сповільнюється (інтенсивність світіння з віком зменшується), поки зовсім не зупиняється, і людина вмирає. Фізики припустили, що можна створити препарати, які будуть підтримувати "вогонь" життя в організмі і продовжувати існування людини. Розрахунки показали, що тривалість життя може збільшитися до 120-130 років. Правда, ліки від смерті все ще не винайдено.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також