«Мавка» презентувала збірку «Крила, обпалені війною» (ВІДЕО)

471 0

Ми у соцмережах:

«Мавка» презентувала збірку «Крила, обпалені війною» (ВІДЕО)

Учасниця АТО та ООС Тетяна Камерістова на псевдо "Мавка" сьогодні презентувала поетичну збірку під назвою "Крила, обпалені війною". Присвятила її бойовим побратимам зі 117-ї ОМБр. Усі гроші із проданих книг передадуть на потреби бойових медиків цієї бригади.

- Крила символізують мою музу, моє бажання писати, тому що, коли справді стає дуже важко, я перестаю писати, я замикаюся в собі. А потім десь таке приходить: «Таня, ти давно не писала, треба щось сісти писати». Тоді воно вже родиться.

Це друга збірка у доробку авторки, повідомляє Суспільне. Вона розповіла, що вірші, які увійшли до видання, писала впродовж двох років:

- Збірка присвячена моїм бойовим побратимам — медикам 117-ї бригади, власне, опікуюся, волонтерю вже два роки. Більша частина збірки для них. Є поезії, присвячені моїм дітям, власне старшій донечці, яка була на війні. Є поезії, присвячені друзям, які загинули. 

У збірці є вірш, присвячений бойовому медику Андрію Левицькому, який загинув у серпні 2023 року на Запорізькому напрямку. На презентацію книжки прийшла його дружина Ліза:

- Андрій був світлою людиною, доброю, недаремно він є в цій книзі. Це для мене дуже важливо, що є світла пам'ять про мого чоловіка, і вона буде жити далі й в цих словах, і в кожному серці. Наші герої живі, доки ми їх пам'ятаємо.

На форзаці видання надруковані дитячі малюнки дочки Тетяни - Софії:

- У ту збірку увійшло два малюнки, які я малювала моїй мамі в першому класі, коли вона їхала першого разу в АТО. Коли я згадую, як я їх малювала, мені сльози навертаються, бо насправді дуже сумно було відправляти маму на війну, але вона зараз повернулась, і все добре. Я дуже рада, що вона випустила ці збірки, що вона зараз щаслива.

Видати поетичну збірку авторці допомогла директорка благодійного фонду "Гарна справа" Галина Кульчинська. Торік вона також підтримала Тетяну Камерістову у створенні першої збірки.

- Зараз ми видали другу, тому що раз ми вже сказали "А" і видавали першу — мали видати другу. Це інша книжка по настрою, по поезіях, тому що перша набагато ліричніша.

 До збірки увійшло понад сто віршів. Виручені із продажу гроші віддадуть на потреби військовослужбовців 3 батальйону 117 окремої механізованої бригади.

- Ще має бути збірка про любов. Скільки Бог дасть — буду писати, додала авторка. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також