Майно Коломойського на Рівненщині – під арештом

3568 1

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

На Рівненщині майно АЗС, які працюють під брендом «Укрнафти», та їхні рахунки перебувають під арештом.

Бо на компанію «Оптіма-770-Р», яку пов’язують зі структурами групи «Приват» дніпровського олігарха Ігоря Коломойського, накладений штраф ДАБІ розміром майже у 9 мільйонів гривень.

Як зазначають у ДАБІ, на території АЗС незаконно встановили газозаправні комплекси, не маючи на це відповідних дозволів. Такі порушення виявили інспектори на АЗС у селі Селиця Дубровицького району, в Костополі на вулиці Рівненській, 110 та у Рівному на вулиці Будівельників, 11.

Нагадаємо, що все ті ж заправки на території Рівного заборгували до бюджету міста більше мільйона гривень за оренду землі. Але компанія«Оптіма-770-Р» передала усе майно іншій фірмі - «Айлонг Еволюшн». У рівненських депутатів тепер просять переоформити землю на нову компанію.

Офіційно «Оптіма-770-Р» зареєстроване на дніпровське товариство «Севен Севенті Петроліум», що має «кіпрське коріння». Новий власник «Айлонг Еволюшн» також має серед засновників кілька кіпрських компаній, проте з іншими назвами. Втім, директор цього товариства Ігор Маковійчук керує також товариством «Стандарт — С», яке зареєстроване на ті ж компанії на Кіпрі, що й дніпровське «Севен Севенті Петроліум». Тож очевидно, що усі вони між собою пов’язані.

Очевидно, що «Оптіму-770-Р» хочуть завести в боргову яму, щоб не сплатити борги. Зокрема, податковій та міському бюджету Рівного.

- Мені дивно, що депутати своїм рішенням допомагають цим компаніям. Усе подають громадськості так, ніби старе підприємство - банкрут і є новий власник нерухомого майна, тому потрібно переоформити землю. Однак, згідно з реєстром, компанія не перебуває у стадії банкрутства, а усе майно, яким володіє «Оптіма-770-Р», було арештоване ще у 2017 році, - розповідає керівник обласної ДАБІ Ігор Мічуда.

Додамо, що на цій сесії Рівненської міської ради, яка відбудеться 6 грудня, будуть розглядатися питання про ці АЗС, які на вулицях Будівельників, Відінській, Набережній, Курчатова, Кобзарській та Соборній.

Читайте також по темі: Коломойський заборгував Рівному за землю під заправками


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також