Медики із "залізничної" спинятимуть потяги?

3795 0

Ми у соцмережах:

Медики із

Фінансування відомчої лікарні Львівської залізниці, що розташована у Рівному на вулиці Олеся, переклали з державного на місцевий бюджет. З нового року її працівники ходять на роботу, але не впевнені, що отримають зарплатню за свою працю. Бо від чиновників чують, що залізнична лікарня, яка має ще поліклініку у Здолбунові, та залізнична лікарня у Сарнах нікому не потрібні.

Залізнична лікарня Олександр Шегера, головний лікар державного закладу "Відділкова лікарня станції Рівне ДТГО "Львівська залізниця": — Усі залізні лікарні країни передали на фінансування у місцеві бюджети. Але у деяких областях питання владнали швидко, залишивши лікарні, які мають філії в інших містечках, на фінансуванні обласних рад. Я вже обійшов усіх посадовців. У міській раді заявили, що зарплату будуть виплачувати тільки після того, як Міністерство інфраструктури передасть у підпорядкування місту і майно закладу. Але передача може і півроку тривати! Я й так підлеглих просив виходити цей місяць на роботу, не протестувати. У нас же щодня — хворі. У рік лікуємо 4,5 тисячі людей. 90% із них — це залізничники та їхні сім'ї. Багато пенсіонерів-залізничників готові відстоювати цей заклад, бо лікарня працює понад 40 років, дехто з дитинства тільки тут лікувався. Олександр_Шегера

Олександр Шегера
У лікарні — 340 працівників, 105 з яких — у здолбунівській поліклініці. А також на великих залізничних станціях є медпункти, де проходять щоденні медогляди машиністи, провідники і т.д. Без дозволу медиків жоден потяг не рушить. Звісно, наша лікарня дублюватиме і обласну, і міську, і районну поліклініку. Але ж ми могли б доповнювати їх — у нас і лабораторія є хороша, і реанімація, і їдальня. У нас розвинена лікарняна каса — усі залізничники, їхні родини та пенсіонери є її членами. Зрештою, у Тернополі кілька міських лікарень працює, і залізнична також. Ми могли б бути лікарнею зі спеціалізованою функцією, можливо, більш соціальним закладом. Думаю, в обласній і міській лікарнях є відділення, які переповнені — могли частину хворих взяти до себе. Михайло Кириллов, голова обласної ради: — "Укрзалізниця" з Міністерством охорони здоров'я, передаючи залізничну лікарню, до кінця не опрацювали схему. Бо чому відділення у Здолбунові фінансуватися має з міського бюджету Рівного? Де логіка? Я вже підготував листа до прем'єр-міністра у зв'язку з цим. Поки що усі передані заклади будуть фінансуватися з обласного бюджету, тому ми, власне, і вирішили не затягувати з прийняттям бюджету, аби працівники отримали зарплату за січень якнайшвидше. А вже з наступного року — вони на фінансуванні місцевих бюджетів. Доти проблему із залізничними лікарнями вирішимо. Потрібно переглянути, які послуги вони надають, чи вони не дублюватимуть районні та міські медичні заклади, подумаємо, в якому вигляді їх залишати. Володимир Хомко, міський голова Рівного: — Поки що ніхто не знає, що робити із залізничною лікарнею, яка, звісно, дублюватиме міську. Зустрічався із головою Рівненської ОДА. Є два варіанти: або залізничні лікарні фінансуватимуть з обласного бюджету і тоді не виникатиме проблем із філіями, або рівненську залізничну лікарню передають нам, але ми не фінансуватимемо філію у Здолбунові.
Записала Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також