Меню для оптимізму

920 0

Ми у соцмережах:

Меню для оптимізму

Настали темні часи в буквальному сенсі: до 22 грудня, дня зимового сонцестояння, світловий день коротшатиме з кожним днем. У такий період навіть затяті оптимісти можуть відчувати напади поганого настрою. Адже виробництво вітаміну D, який відповідає за психоемоційний стан, багато в чому залежить від сонця. Отож найперший засіб від сезонної депресії — прийом вітаміну D.

Ще одна речовина, необхідна для гарного настрою, — амінокислота триптофан. Вона — попередник виробництва серотоніну, гормону радості, зазначають дієтологи. Серед м’яса за вмістом триптофану в трійці лідерів — індичатина, кролятина і курятина. Також цієї амінокислоти багато в ікрі, морепродуктах, морській рибі, молочних продуктах, горіхах та яйцях. Так що жодних дієт в осінньо-зимовий період! І не відмовляйте собі в шоколаді (якщо маєте зайву вагу, їжте до другої години). У какао-бобах, з яких його виготовляють, міститься фенілетиламін. Саме ця речовина провокує в організмі виробництво ендорфінів — гормонів щастя. Крім того, какао-боби містять магній, який володіє природним заспокійливим ефектом, оскільки знижує рівень кортизолу (гормону депресії). Він міститься також у бананах і цільних злаках. Крім того, приправляйте їжу зігріваючими спеціями: куркумою, корицею, імбиром, кумином.

Зниження температури повітря і скорочення тривалості денного світла сприяють появі зневіри і стресу. Від негативних стресових наслідків убезпечать волоські горіхи. Завдяки вмісту в них метіоніну в організмі синтезується мелатонін, що нормалізує порушені біоритми.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також