Полюбіть шкарпетки!

865 0

Ми у соцмережах:

Полюбіть шкарпетки!

Здається, що в носінні взуття без шкарпеток немає нічого страшного, але це може стати справжньою проблемою: від запаху, що відлякує навколишніх, і до небезпечної для життя інфекції.

Медики категорично не радять носити взуття на босу ногу. По-перше, гігієна ніг порушується, що призводить до появи неприємного запаху. По-друге, взуття без шкарпеток вже не здатне захистити вас від інфекцій і грибка.

Матеріал більшості моделей не призначений для прямого контакту зі шкірою ноги, тому таке взуття натирає (а відкрита рана легко інфікується і стає місцем розмноження бактерій). Так мікроби отримують легкий доступ до кровотоку, що може призвести до розвитку сепсису. Звичка носити черевики без шкарпеток також підвищує ризик розвитку грибкової інфекції — оніхомікозу, якого дуже важко позбутися.

Тому варто полюбити шкарпетки, адже вони захищають ноги від деяких видів травм і бактерій. Також важливо правильно підібрати шкарпетки. Спортивні, наприклад, призначені для носіння кросівок. Обирайте укорочені варіанти, яких не буде видно.

Запасна пара чистих шкарпеток — хороша звичка. Завжди краще мати пару чистих шкарпеток, на випадок, якщо ноги спітніють, а ви перебуваєте далеко від дому.

На замітку: добре усуває неприємний запах взуття харчова сода. А як профілактику експерти рекомендують медичні устілки, дезінфекцію і хімчистку взуття.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також