Найнебезпечнішими для організму фахівці називають ті солодощі, для приготування яких використовується фритюр. Це, наприклад, пончики, так званий хмиз та ін. Негативною характеристикою їх є високий вміст цукру і трансжирів.
Також дієтологи не рекомендують вживати білкові й молочні десерти. Головна причина — недостатнє пропікання сирих яєць.
Менш шкідливими є солодощі, виготовлені з дріжджового тіста, а також шоколадні цукерки і кремові торти.
У число найбільш «нешкідливих» десертів увійшли мармелад, зефір з агар-агару, пастила і гіркий шоколад.
Головним критерієм «шкідливості» ласощів дієтологи називають кількість інгредієнтів. Менше шкоди здоров'ю завдають «моносолодощі», наприклад, шоколад або мед.