Мешканці села на Рівненщині просять не віддавати їхні мисливські угіддя неподалік Білого озера

7927 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Близько 15 років мешканців села Озерці Вараського району опікувалися мисливськими угіддями.

Як розповів Валерій Мельник, місцеві жителі діяли під патронатом громадської організації «Тур»:

- У нас колектив – 20 осіб. Ми опікувалися територією, захищали угіддя від браконьєрів. Для нас, місцевих жителів, мисливство це хобі. Однак цього року громадська організація «Тур» самовільно відмовилася від користування 5078 га мисливських угідь, а людей не попередила.

Зараз обласне управління лісового та мисливського господарства пропонує Рівненській обласній раді віддати їхні угіддя для іншої організації – «БЕРКУТ ЯГД». Остання була зареєстрована у жовтні цього року.

- Засновником цієї організації значиться Сергій Гаврилюк. Він колись працював у нас єгером. Однак потім перестав, бо ми постійно ловили його на браконьєрстві. У цій організації є й інші люди. Наскільки нам відомо, то вони займалися незаконним видобутком бурштину, - уточнює Мельник.

Місцеві жителі просять у депутатів Рівненської облради не ухвалювати рішення про передачу мисливських угідь людям, яких ловили на браконьєрстві, а відкласти це рішення.

За цей час вони зареєструють свою громадську організацію та підготують документи, щоб можна було продовжити користування мисливськими угіддями.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також