Мічуда заважає Немешу?

2650 0

Ми у соцмережах:

Мічуда заважає Немешу?

Минулої п'ятниці на курок свого пістолета натиснув депутат Рівненської міської ради Василь Немеш, нібито «захищаючись від поліцейських». А начальник ДАБІ Ігор Мічуда, якого також згадують в цій історії, поки що тримає свій пістолет у кобурі, але завжди готовий до оборони.

будинок Демянчукка Депутат-радикал Василь Немеш не вперше потрапляє у гучні історії. Після виборів мешканці вулиці Струтинської нарікали, що депутат їх обдурив із дитячими каруселями, встановивши спершу заради передвиборчого піару, а потім забравши. А у лютому до сесійної зали прийшли обурені власники квартир у новобудові на вулиці Дем'янчука, 1-А, заявляючи, що пан Немеш, який причетний до зведення багатоповерхівки, перешкоджає їм самостійно вести справи в ОСББ. Тоді на сесії проти пана Немеша виступив і начальник ДАБІ Ігор Мічуда, заявивши, що цей будинок загрожує життю людей, бо збудований з порушеннями.

немеш депутат
Василь Немеш
А минулої п'ятниці саме у цій новобудові депутат Немеш і почав стріляти. За версією поліції, правоохоронці прийшли з ордером на обшук до квартири на 10-му поверсі будинку на вулиці Дем'янчука, 1-А. Як зазначив начальник відділу управління захисту економіки при ГУ Нацполіції у Рівненській області Сергій Хаймик, у квартирі, за їхніми даними, мали бути документи, пов'язані з фірмою, яка незаконно будує у Березнівському районі і проти якої на клопотання ДАБІ було порушено кримінальне провадження за фактом самоправства. У момент, коли правоохоронці намагалися зайти до квартири, з'явився депутат Василь Немеш. Він наполягав, що проводити обшук поліцейські не мають права. Під час словесної перепалки депутат витягнув травматичний пістолет і почав стріляти. — Він стріляв у бік правоохоронців та понятих, — коментує представниця відділу комунікації ГУ Нацполіції у Рівненській області Марія Юстицька. — Кулі нікого не поранили. Проте постраждав, отримавши травму коліна, один із оперативників, який намагався вибити пістолет із рук депутата. Василя Немеша затримали, взяли покази і відпустили. У поліції зареєстрували два кримінальних провадження: за статтями, які передбачають покарання за опір працівникові правоохоронного органу та умисне заподіяння побоїв. Поведінку депутата у міській раді збираються розглядати на наступній сесії. Оксана Овдійчук, адвокат, власниця квартири на вул. Дем'янчука, чиє майно захищав депутат:
— У цьому будинку — офіс адвокатського об'єднання «Справедливість». Обшукувати офіси адвокатів без присутності представників Ради адвокатів не мають права. Тому мій колега, який був в офісі, не пускав поліцейських. У той день я була на Львівщині у справах, бо маю клієнтів у різних областях. Коли отримала дзвінок колеги, зателефонувала до депутата Василя Немеша, щоб він допоміг. Якби не він, не знаю, чим би все закінчилося. В офісі — мої адвокатські досьє на багатьох клієнтів! Я впевнена, що обшук у моєму офісі — це замовлення начальника ДАБІ Ігоря Мічуди. Саме за його клопотанням слідчі відкрили кримінальне провадження. Мовляв, березнівська фірма не надає на вимогу ДАБІ документи. Але це би мало бути кримінальне провадження не за фактом самоправства, а за фактом бездіяльності. Окрім того, цей злочин не належить до тяжких і обшукувати адвокатів не мали б. Втім, я знаю, для кого був потрібен обшук. Для Ігоря Мічуди. Я маю документи, які викривають його діяльність. За ними, мабуть, слідчі і приходили. Бо як тільки після Василя Немеша з'явилися представники Ради адвокатів, правоохоронці, які були, між іншим, без форми, обшук проводити передумали. Я тепер готую відповідні документи, щоб захистити себе. Втім, боюся і за власне життя. За мною стежать, не хочу закінчити як покійний архітектор Сергій Семенець.
Ігор Мічуда, начальник ДАБІ:
— Мічуда замовив обшук адвокатського об'єднання… І як ви собі це уявляєте? Я навіть не знаю, хто така Оксана Овдійчук. Можливо, бачив раз у житті. У мене складається враження, що у всьому, що відбувається у місті, тепер винний Мічуда. Якщо у когось є на мене компромат, то чому його не викладуть у соціальні мережі або не звернуться до правоохоронних органів? Я не знав про обшук на вул. Дем'янчука. А до будівництва 5-поверхівки у Березному в нас справді є зауваження. По-перше, нам подали документи, де були вказані недостовірні дані, по-друге, нас не допустили до перевірки цього будинку, який хочуть здавати в експлуатацію, а у нас є дані, що там не все зроблено. І так, я після подій з архітектором Семенцем ношу травматичну зброю. Дозвіл на неї маю.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також