Мільйони за прискорювач не віддаватимуть

866 0

Ми у соцмережах:

Мільйони за прискорювач не віддаватимуть

Новий лінійний прискорювач та рентген-обладнання встановили в обласному онкодиспансері ще у 2012 році. Гроші на них виділили з державного бюджету, але з фірмами-постачальниками до кінця так і не розрахувалися. Суди вирішили, що оскільки держбюджет віддати всю суму не може, то 31 млн. грн. мають виділити з обласного.

Загалом за медичне обладнання залишався борг понад 22 млн. грн. Решта суми, яку тепер вимагають дві фірми — пеня та штрафи, що наросли за три роки. Лідія Біляк, директорка департаменту фінансів ОДА, зазначила, що 31 млн. грн. в обласному бюджеті немає. Облрада вже збиралася просити Кабмін таки розрахуватися з боргом, аж тут управління охорони здоров'я виграло останні суди. Юрій Осіпчук, начальник управління охорони здоров'я:

— Управління було розпорядником коштів, хоча фінансувало встановлення обладнання в онкодиспансері Міністерство охорони здоров'я. Проте формальна причина вимагати кошти від управління була — і цим скористалися. Поки тривали суди, нам заблокували рахунки та навіть відключили телефони, бо заплатити такий борг ми не могли. Проте касацію ми виграли — суд визнав, що борг мають віддавати з державного бюджету. Але юридичних тонкощів багато, тож якщо з фірмами не розрахуються, не виключено, що судові позови повернуться.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також