Найнебезпечніші дієти

1386 0

Ми у соцмережах:

Найнебезпечніші дієти

У прагненні зробити свою фігуру більш стрункою, більш ідеальною жінки нерідко обирають шлях обмежень у харчуванні. Чекати, поки за допомогою здорового харчування та спорту налагодяться обмінні процеси, хочеться далеко не всім. Найчастіше жінки вдаються до швидкодієвих суворих дієт, навіть не підозрюючи, що деякі з них — смертельно небезпечні.

Бутерброд вітаміни

Монодієта

Монодієта — це план харчування, який складається лише з одного продукту. Монодієти бувають різні: гречана монодієта, кефірна, яблучна, шоколадна. План дієти передбачає, що певний час, від 3 до 10 днів, людина буде харчуватися лише одним продуктом, повністю виключаючи з раціону всі інші, окрім чаю та простої води. В чому шкода монодієт? У їхній тривалості. Якщо 1-2 дні харчуватися, приміром, лише гречаною кашею чи кефіром, то ніякої шкоди не буде. Але більший термін монодієт позбавляє організм не стільки зайвих кілограмів, скільки життєво необхідних корисних речовин. Від монодієт страждають шлунок, печінка та нирки, може виникнути тяжкий розлад травлення та порушення обміну речовин.

Солодка дієта

Солодка дієта — це нібито панацея для всіх, хто й дня не може прожити без солодощів, але бажає при цьому швидко схуднути на 4-7 кг. Суть дієти полягає в споживанні протягом 5-7 днів виключно солодощів з шоколаду, які потрібно запивати кавою без цукру. Прибічники дієти стверджують, якщо споживати гіркий шоколад з мінімальним вмістом цукру, то шкоди від дієти не буде. Однак вже від двох днів такого плану харчування можуть виникати запаморочення, головні болі, загальне знесилення, роздратування від різкого коливання кофеїну і глюкози в організмі. Порушується робота шлунка. Така дієта може спричинити тахікардію та непритомність.

Рідка дієта

Основний принцип рідкої дієти — споживання їжі винятково в рідкому вигляді: пюре, супи, соки, фруктові та овочеві смузі. Такий вид харчування суттєво порушує травлення та обмінні процеси. Річ у тому, що організм дорослої людини не пристосований до прийому перетертої їжі. Пережовування їжі — це теж частина травлення, початок ферментації. Один день такої дієти буде навіть корисним, адже розвантажить кишечник, однак вже після трьох днів шлунок перестає адекватно сприймати "їжу", виникає ризик атрофії слизової оболонки. Порушення нормального функціонування шлунка, спричинене рідкою дієтою, може призвести до ще більшого набору ваги після завершення дієти.

Гормональна дієта

Схуднення за допомогою гормонів — доволі новий, але вже популярний аналог дієтичних програм. З одного боку, здавалося б, гормональна дієта складається із суцільних плюсів: не потрібно тероризувати себе несмачним меню, можна не тільки не страждати від постійного голоду, а й продовжувати їсти улюблені страви. А метаболізм тим часом нібито постійно буде прискорюватися завдяки чарівній дії соматотропіну (гормону росту). Але ця "дієта" ще досі не вивчена, більше того, немає повністю підтверджених даних про її ефективність. Можливі побічні ефекти цієї дієти вкрай небезпечні — різноманітні гормональні розлади можуть спричинити діабет, безпліддя, а також появу пухлинних трансформацій.

Таблетки для схуднення

Найнебезпечніший вид схуднення у нашому списку — це вживання таблеток як дієтичної добавки до основного раціону. Справа не у конкретному виробнику, а в принципі роботи таких таблеток загалом. Навіть якщо реклама стверджуватиме про винятково натуральні компоненти у їхньому складі, від цього вони не стають менш небезпечними. Наприклад, таблетки можуть містити цілком натуральний компонент яєць глистів. Зараження деякими видами паразитів спричинює сильне схуднення, але чи варте воно того? Інші таблетки можуть містити жовчогінні компоненти сильної дії, в результаті — зневоднення і тяжкий стан нирок та печінки.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також