Міністр згадав дитинство

3970 0

Ми у соцмережах:

Міністр згадав дитинство

Інколи зазирнути у дитинство хочеться всім, навіть міністрам. Головний міліціонер України Юрій Луценко у День знань побував на своїй «малій Батьківщині», тобто у Рівному. Він відвідав гуманітарну гімназію (колишня СШ №7), яку в 1982 році закінчив із золотою медаллю. З такої нагоди рівенські комунальники попередньо навіть вичистили і причепурили прилеглу до гімназії територію.

— Школа — це місце, де люди стають особистостями, де їх на все життя заряджають енергією. Я горджуся, що з нашої школи вийшло багато розумних, вдалих, професійних людей. Всі ми пам’ятаємо уроки наших вчителів. Символічно, що після Дня незалежності першим святом у нашій державі є День знань. Це дуже поєднані речі. Я хотів би, щоб всі діти гордилися своєю школою, Рівенщиною, своєю державою, — сказав міністр школярам. А ще — зізнався, що в цій школі вперше побився, вперше спробував вино, вперше заплакав від того, що отримав двійку за таблицю множення. Після цього провів для старшокласників перший урок. Його тему він визначив як поєднання мотивів Помаранчевої революції з гордістю за свою школу, країну, перспективами, що відкриваються сьогодні перед людьми. За його словами, це розмова з дітьми людини, яка досягла чогось у житті і хоче допомогти їм усвідомити цінність знань, для тих, хто може повторити і перевершити цей шлях. До речі, пан Луценко прохопився, що у гімназії зараз працює викладачем його перше кохання, але говорити більше про інтимні подробиці міністр не став. Та Юрій Луценко приїхав на Рівенщину не лише через ностальгію за шкільними роками, а й у справах.

Брат Голомші — не хабарник Нещодавно в мережі Інтернет з’явилась інформація про те, що брат заступника Генерального прокурора України Миколи Голомші — Ярослав Голомша, який працює в Департаменті внутрішньої безпеки МВС України, був нібито затриманий працівниками СБУ під час отримання хабара розміром 10 тис. доларів. Юрій Луценко спростував ці чутки, заявивши, що якби подібне трапилось, Голомша б у міліції вже не працював. Кому ж вигідні чутки про самого міністра та його оточення? Недоброзичливцям, яких, якщо вірити Луценку, в нього та його помічників з’явилось останнім часом вдосталь.

Тет-а-тет з міським головою Після рідної школи у міністра була зустріч з міським головою Рівного Віктором Чайкою. Хоча вона й відбувалась без присутності ЗМІ, прес-служба міськвиконкому повідомила, про що саме розмовляв Чайка з Луценком. Як «повний хаос у Рівному» визначив Віктор Чайка стан з регулюванням дорожнього руху в місті. Водії, за словами Віктора Чайки, паркують свої авто, де хочуть і як хочуть. Натомість для цивілізованого регулювання дорожнього руху держава має занадто слабку законодавчу базу. Так, незважаючи на те, що з бюджету міста виділено понад 11 тисяч гривень на встановлення дорожніх знаків, які вказують на наявність об’їзної дороги в напрямках Луцька та Білорусі, дорожні служби Рівного щоденно фіксують від 200 до 460 вантажівок вагою 40 і більше тонн на міських дорогах. Якщо процес не буде врегульований правоохоронцями, то вже за два роки такі вулиці, як Князя Володимира, Грушевського, Льонокомбінатівська, потрібно буде знову ремонтувати. У такому випадку міський голова Рівного не виключає позову від виконавчого комітету до керівництва обласної ДАІ чи служби, яка з’явиться на її місці. На зустрічі з Луценком Віктор Чайка порушив також проблему створення муніципальної міліції. Компетентні працівники МВС підготували пропозиції щодо заснування такої структури у Рівному. Юрій Луценко пообіцяв розглянути ці пропозиції найближчим часом. За словами Віктора Чайки, необхідність створення у Рівному муніципальної міліції виникла вже давно. Але проблемою реалізації проекту є пошук джерела фінансування. Для Рівного укомплектований підрозділ міської міліції коштуватиме близько 7,5 мільйона гривень. Віктор Чайка сподівається на підтримку Юрія Луценка у вирішенні проблеми із забезпеченням правопорядку в Рівному та його сприяння в реалізації поданих пропозицій.

Підлеглим дісталося на горіхи Того ж дня Юрій Луценко провів нараду з керівним складом УМВС України в Рівенській області, на якій йшлося про шляхи поліпшення роботи міліції краю. Поки що Юрій Луценко роботою правоохоронців Рівенщини незадоволений. Отож після від’їзду міністра його підлеглі розпочали оперативне відпрацювання трьох районів — Костопільського, Дубенського та Здолбунівського. Щодо скандалу, пов’язаного із пониженням у посаді першого заступника начальника обласного УМВС В’ячеслава Чайки, пан Луценко зазначив: — Я двічі відмовлявся підписувати наказ про пониження Чайки на посаді, розуміючи, що це може викликати політичне напруження. Однак вказаний офіцер не виконував завдання, які йому давав один з моїх заступників, тому такий наказ був підписаний. Думаю, що пан В’ячеслав отримає можливість працювати на іншій посаді.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також