Міський голова Рівного знає, як аеропорт може заробляти гроші

1337 0

Ми у соцмережах:

у Третяка є цікаві ідеї

Мала авіація може стати серйозним драйвером для запуску та функціонування нашого місцевого аеропорту, який має статус міжнародного, так вважає міський голова Рівного Олександр Третяк.

Про переваги та проблеми малої авіації України та можливості для Рівного міський голова говорив з Віктором Михайловим, який за штурвалом двомісного літака приземлився в аеропорту «Рівне».

Олександр Третяк розповів на своїй сторінці у Фейсбуці про перспективи розвитку міжнародного аеропорту "Рівне":

Разом із Віктором та керівником рваненського аеропорту Олександром Якубцем обговорили можливості розвитку сучасної інфраструктури нашого аеропорту та можливостей розвитку малої авіації. Якщо сьогодні ми не маємо таких можливостей, як летовища міст, які є великими транспортними хабами, ми повинні шукати можливості заробляти у сучасних умовах.

В Рівному на базі міжнародного аеропорту, який наразі не приймає регулярних рейсів, важливо розвивати інший напрямок – польоти літаками малої авіації.
Такі аеропорти, як наш, мають великі можливості. Ми повинні вивчити їх та навчитися, як максимально ефективно співпрацювати в рамках малої авіації. Адже саме це один з напрямів вдосконалення транспортної інфраструктури Ріаненської області.

Продовжу вивчати можливість такого проекту з малої авіації на базі нашого аеропорту. Сподіваюсь, що ця ідея знайде підтримку в обласної влади та професійних інституцій і ми спільно знайдемо шляхи технічної реалізації.

Можна розглядати кілька напрямків стратегічного розвитку малої авіації в Рівному. Один з них – запуск школи пілотів, а також закупівля технічного забезпечення для обслуговування літаків.

Маленькі літаки більш гнучкі для невеликої інфраструктури. Потрібно тільки пальне та технічна підтримка. Мала авіація, може використовувати не тільки авіаційне, але й автомобільне пальне. Але для такої техніки потрібна окрема станція-заправка.

Великі перспективи через близькість до кордону, незавантаженість аеропорту. Це один з туристичних елементів, який буде приваблювати. У нас немає на жаль такого досвіду, але з великим задоволенням працюємо над тим, щоб його переймати. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також