Міськрада Рівного сказала «ні» популізму окремих «політиканів» і виділятиме кошти на реальні потреби ЗСУ

7320 0

Ми у соцмережах:

Міськрада Рівного сказала «ні» популізму окремих «політиканів» і виділятиме кошти на реальні потреби ЗСУ

Сьогоднішнє засідання Рівненської міської ради відразу почалося з дебатів. Причому, в суперечку активно включились присутні у сесійній залі військові.

Їх обурила пропозиція одного з депутатів фракції “Голос”, відповідно до якої кошти місцевого бюджету, замість реальних потреб фронту, мали бути розпорошені на дрібні одноразові виплати мобілізованим. Присутні на пленарному засіданні військові одностайно назвали цю ініціативу депутата популізмом і закликали не викидати бюджетні гроші на вітер, а натомість придбати мобільні системи РЕБ, ударні і розвідувальні дрони, адже саме цього зараз гостро не вистачає на фронті.

Представник легендарної Третьої штурмової бригади Роман Люшик, виступаючи з трибуни, чітко вказав, що для успішного виконання бойових завдань на передовій його частина потребує, в першу чергу, захисту від ворожих дронів, спорядження для штурмових груп, розвідувальних і FPV дронів для ураження техніки і живої сили окупантів.

Сьогодні дрони обладнані тепловізорами, які раніше Третій штурмовій бригаді передала громада Рівного, успішно працюють на передовій лінії і реально рятують життя бійців, адже дозволяють відстежувати пересування ворога, навіть у нічний час. Наша позиція проста - не витрачати гроші на вітер, а продовжувати реалізовувати раніше прийняту міськрадою програму придбання дронів, адже ворог зараз має перевагу, найперше, саме в кількості дронів” - каже Роман Люшик.

Цю ж позицію підтримав і представник 104-ї бригади ТРО, командир відділення Сергій Мурза:

Це просто популізм, напевно, намагання комусь сподобатись, але реально це нічого не вирішує. Роздати гроші можна, але, якщо ми реально хочемо допомогти мобілізованим, то давайте поставимо на позиції РЕБ, який прикриє їх від ворожих дронів. Одноразова виплата в 10 чи 30 тисяч нічим їм не допоможе, якщо без прикриття РЕБ, він на перший же день загине від удару ворожого дрону

Депутат міської ради, чинний офіцер ЗСУ Олександр Курсик, який зараз опікується формуванням і злагодженням 150-ї бригади  каже, Збройні сили України сьогодні забезпечені в повній мірі всім необхідним одягом і спорядженням. Військовим мобілізованим до війська видають все необхідне, в тому числі, і каски, і бронежилети. Відповідно, у військових немає потреби, як це було можливо на початку війни, власним коштом купувати собі берці чи теплий одяг. А от дронів і іншого дорогого обладнання справді не вистачає.


Сьогодні всі наші ініціативи, всі наші зусилля, всі сили і ресурси мають бути спрямовані на те, аби підтримати наших воїнів на лінії фронту. Гроші не вирішують нічого, адже навряд чи виплата десяти, двадцяти, тридцяти тисяч можуть спонукати когось піти на війну і ризикувати життям. Сьогодні у військових досить гарна зарплатня, але це навряд чи стане аргументом комусь приєднатися до війська, якщо в серці немає внутрішньої потреби стати на захист Батьківщини. Том, всі ресурси краще спрямувати на те, аби підтримати хлопців, які сьогодні тримають фронт. Дрони, установки РЕБ, FPV - це те, що реально потрібно”, - каже Олександр Курсик.

Військові кажуть, не можна сьогодні вдаватися в політиканство, не можна займатись особистим піаром, адже в країні йде війна і ворог не полишає своїх планів окупувати нашу країну повністю, якщо сьогодні інтереси фронту будуть підмінятися популістськими рішеннями, спрямованими на особистий піар, на загравання з виборцями, то такі дії неодмінно призведуть до поразки. А цього допустити ніяк не можна.

В результаті, ці аргументи виявились вирішальними. Депутати міськради Рівного не підтримали внесення до порядку денного скандального проєкту рішення про одноразові виплати.

Кошти, які могли б бездумно бути витраченими на це, міськрада Рівного направить на програму придбання дронів та іншого обладнання, про яке просять військові. В такий спосіб, сказавши тверде ні популізму окремих «політиканів».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також