Міст служитиме сто років

2052 0

Ми у соцмережах:

Міст служитиме сто років

Ремонт Золотіївського мосту, що над залізничними коліями у Рівному, почали у серпні. Обіцяють завершити за два місяці. Зважаючи на те, що сусідній залізничний міст на вул.Млинівський ремонтували аж півроку, мало хто вірить у такі плани. Однак будівельники запевняють: незважаючи навіть на несприятливу погоду, здадуть міст в експлуатацію вчасно.

— Я приємно здивований тим, як оперативно будівельники розпочали ремонтні роботи, — підтверджує начальник міського управління транспорту і зв’язку Віталій Миронюк. — В перший день, щоправда, від пішоходів та водіїв були нарікання, що не виставили належним чином попереджувальні дорожні знаки. Тож водіям доводилось розвертатись на незручних, обмежених для маневру ділянках. Того ж дня ці недоліки було усунено. Були певні збої з облаштуванням майданчиків та встановленням вагончиків. Нині все йде за графіком. Будівельники навіть дещо випереджають його. За словами пана Миронюка, залізничники хотіли розпочати ремонт цього мосту одразу після того, як у квітні здали в експлуатацію міст на Млинівській. Зважаючи на те, що тоді графік ремонтних робіт був порушений на три місяці, міська влада цього разу дозволила закрити проїзд по мосту і приступити до роботи лише тоді, коли була завезена половина будівельних матеріалів.

 
— Будівельники вже демонтували міст. На це пішло два дні, — розповідає Віталій Миронюк. — Нині знімають тротуарні блоки, перила мосту та огородження. Ведуться роботи по встановленню опалубки та каркасів. Почали бетонування опор. Підготовчі роботи триватимуть до 17 серпня, після чого будівельники почнуть монтувати основні несучі залізобетонні конструкції. На час, поки тривав демонтаж мосту, залізничники змушені були скасувати рух поїздів по тій ділянці залізниці. Тож пасажирам на два дні довелось пересісти на маршрутки. — Щоб демонтувати міст, нам знадобилося 34 години, — розповідає виконроб містобудівельного поїзда 61 Львівської залізниці Михайло Гошовський. — 4 та 5 серпня ми повністю перекрили рух поїздів на цій ділянці дороги, за 45 днів попередивши людей. Вантажні ж поїзди пускали в обхід. Повторно перекривати рух поїздів доведеться ще й 18 серпня, коли будемо проводити монтажні роботи. Ми розуміємо, що такі заходи створюють для людей незручності, втім, вони тимчасові, і заради ремонту мосту цілком виправдані. Золотіївський міст, стверджують будівельники, був зведений майже 130 років тому. За цей час його металеві конструкції повністю зносилися. Тож капітальну реконструкцію потрібно було проводити якомога швидше. Новий міст, за словами пана Гошовського, буде майже на метр вищим від попереднього — 6 метрів 44 сантиметри. Піднімають його для того, щоб згодом можна було електрифікувати сарненський напрямок і пускати туди електрички. Гарантійний термін нового мосту становитиме 100 років. Хоча, як стверджує пан Гошовський, користуватись ним можна буде довше.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також