На колії ніхто не лягав... поки що

2553 0

Ми у соцмережах:

На колії ніхто не лягав... поки що

Минулої суботи мешканці двох багатоквартирних будинків на вулиці Струтинської, 31 та 35 обіцяли провести акцію протесту і лягти на залізничну колію. Таким чином вони сподівалися привернути увагу влади міста і відповідних органів до того, що керівництво МЖК, яке будувало ці будинки, і ДП «ЖЕРБУ», яке донедавна обслуговувало їх, не виконують рішення суду. А саме — навмисне затягують процес передачі майна та будівель у розпорядження створеного влітку цього року об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «Терен» і «Терен-плюс».

Зранку на залізничному вокзалі чергувало декілька десятків працівників лінійного відділу МВС та управління Служби безпеки. Втім, обіцяної акції протесту так і не відбулося. Декілька мешканців будинків з вул. Струтинської, 31 та 35, які прийшли сюди на заплановану дванадцяту годину, потупцювали з півгодини і повернулися додому. Тим часом, решта їхніх сусідів у присутності тих самих охоронців громадського порядку провели у дворі своїх будинків загальні збори. Як результат — було складено звернення на адресу міської та обласної влади з черговим попередженням. — Об’єднання ми створили цього літа, — розповіла голова об’єднання співвласників багатоквартирних будинків «Терен» і «Терен-плюс» Ольга Покальчук. — Зареєстрували його згідно з чинним законодавством. Втім, одразу після реєстрації керівники МЖК Пандрак та Сосюк як фізичні особи звернулися до суду за оскарженням наших дій. Ми пройшли всі суди, і було ухвалено рішення про те, що МЖК і ДП «ЖЕРБУ» мають передати майно і будівлі на баланс нашого об’єднання. Але вони цього рішення не виконують. Зважаючи на бездіяльність влади, ми вирішили вдатися до більш радикальних заходів. Про свої наміри невдоволені мешканці попередили владу заздалегідь, як цього вимагає закон. А голова об’єднання п. Покальчук на минулій сесії міської ради зачитала перед депутатами відповідне звернення з вимогами. Напередодні запланованої акції протесту, у п’ятницю ввечері, представників об’єднання співвласників багатоквартирних будинків разом із їхнім керівником викликали в обласну адміністрацію, де міський голова пан Чайка та голова ОДА пан Матчук ще раз вислухали вимоги людей і пообіцяли вирішити їхнє питання впродовж тижня.

Коментарі Юрій Михальчук, заступник начальника міського відділу міліції: — Ми знали про наміри цих людей, оскільки вони подали відповідну заяву в міську раду. Вже на місці я роз’яснив мешканцям, що вони мають право проводити різні мітинги та зібрання. Це гарантовано їм законом. І попередив, що перекриття руху залізничного транспорту є порушенням закону і за це передбачена відповідальність. Нам вдалося дійти порозуміння. А наша присутність була виключно для того, щоб стежити за громадським порядком. Анатолій Чугуєвець, депутат Рівенської міської ради: — Я зустрічався з керівництвом МЖК. І мене, відверто кажучи, дивує їхня позиція в питанні передачі майна та будівель. Крім того, нещодавно керівник МЖК пан Пандрак подав на розгляд депутатів прохання про виділення землі під будівництво адміністративно-побутових приміщень. А саме гаражів та облаштування стоянки. Вивчивши це питання, ми з’ясували, що на тій землі, яку п. Пандрак просить вже декілька років, знаходиться стоянка і гаражі, які продані без відповідних документів. Тобто виходить, ніби він самовільно захопив землі міста. Підтвердив наше припущення і начальник управління містобудування і архітектури п. Храбан, який запевнив, що ніякого дозволу на будівництво вищезгаданих об’єктів не надавалося. Тому в ситуації, що склалася в МЖК, краще, коли люди будуть самі розпоряджатися своїм майном і грошима, які вони платять за його обслуговування. А найголовніше, таке об’єднання співвласників зніме велику кількість витрат з міського бюджету.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також