На святі у Квасилові молилися та допомагали ЗСУ (ФОТО)

2315 0

Ми у соцмережах:

На святі у Квасилові молилися та допомагали ЗСУ (ФОТО)

Свято Петра і Павла є престольним празником у селищі Квасилів.

З цієї нагоди до місцевого храму Православної церкви України приїхало близько двадцяти священників, які співслужили отцю Ігорю Кучеруку.



На урочисту службу прийшло й чимало місцевих жителів, які вирішили організувати біля храму благодійний ярмарок для підтримки української армії.



 

За словами настоятеля храму Петра і Павла отця Ігоря Кучерука, з ідеєю проведення благодійного ярмарку до нього звернулися вчителі Квасилівського ліцею, яку він з радістю підтримав:

- У місцевого волонтерського центру, який організували вчителі, виникла ідея проведення благодійного ярмарку. Вирішили провести його на свято Петра і Павла, бо, по-перше, це вихідний день, а, по-друге, це престольне свято, на яке збирається найбільше парафіян.

До слова, престольне свято – це свято кожної родини та нашого селища. Я дуже дякую прихожанам, що підтримали цю ідею та відвідали благодійний ярмарок. Адже, окрім молитви, нам вдалося допомогти українським захисникам.

На благодійному ярмарку продавали домашню випічку, солодку воду та крам, з яким допомогли як місцеві жителі, так і підприємці.

Координаторка волонтерського центру в Квасилівському ліцеї Наталія Микитюк розповідає, що завдяки ярмарку вдасться допомогти воїнам, які захищають Україну на передовій: 

- Коли розпочалася війна, то вчителі зрозуміли, що вони потрібні своїм колишнім учням, які зараз боронять Україну. Спочатку ми підтримували тих, хто охороняв громадський порядок на блок-постах. Згодом у Квасилівському ліцеї, у кабінеті №2, ми організували волонтерський центр. Тут ми шиємо плитоноски, плащі-намети, прапори та сумки-скиду. Все це роблять квасилівські вчителі у вільний від уроків час. Долучаються до цього процесу й місцеві жителі.

Робимо це з початку війни й до сьогоднішнього дня. Спільними зусиллями нам уже вдалося пошити близько 500 маскувальних сіток, 300 плитоносок, 400 плащів та багато іншого. Усе це було передано українським захисникам. Оскільки для виготовлення усіх цих речей нам необхідна тканина, то ми намагаємося брати участь в усіх можливих волонтерських ярмарках, де продаємо домашню випічку. За ці кошти купуємо тканину, яку потім використовуємо. Також нам багато допомагають місцеві підприємці та небайдужі громадяни.


 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також