Наші у списках

2016 0

Ми у соцмережах:

Наші у списках

Минулі вибори до Верховної Ради України встановили для нашої області своєрідний антирекорд. Лише троє представників Рівенщини пройшли у депутати. Причому всі за списком Партії регіонів. Чи виправиться ситуація завдяки достроковим виборам і чи збільшиться представництво Рівенської області у найвищому законодавчому органі країни? Відповідь на це частково дали виборчі списки основних політичних партій та блоків, затверджені цього тижня і подані у Центральну виборчу комісію.

Сулковський та Берташ під запитанням У минулому складі у Верховній Раді було троє «регіоналів» із Рівенщини. Павло Сулковський та Василь Берташ стали нардепами одразу, а Юрій Кічатий пізніше, коли частина депутатів від ПР пішла до уряду Віктора Януковича. Цього разу Павло Сулковський опустився у списку з 47го на 129те місце. Посунувся донизу на тридцять шість позицій і Василь Берташ — зі 155го на 191ше місце. Депутат міськради від Партії регіонів Олексій Губанов, який у списку під номером 415, пояснює це так: — Це пов’язано з тим, що до списку вливаються нові обличчя, це Анатолій Кінах, Інна Богословська та інші. Та оскільки ми на цих виборах сподівааємось набрати ще більше голосів, ніж на минулих, то й кількість « прохідних» місць збільшиться. Якщо на цих виборах Партія регіонів здобуде стільки ж відсотків, як на минулорічних (32), то двох вищеназваних представників Рівенщини можна буде привітати з депутатським мандатом. Що стосується Юрія Кічатого, то цього разу йому навряд чи вдасться знову стати нардепом. Він у списку аж 264й. На 284й позиції перебуває Микола Сорока — колишній голова Рівенської ОДА, а тепер перший заступник міністра регіонального розвитку та будівництва України. Начальник служби автомобільних доріг області Анатолій Юхименко у списку 324й.

Данильчук нижче за всіх Блок Юлії Тимошенко також затвердив свій виборчий список, до якого увійшло семеро вихідців з Рівенщини. Найвище у списку пенсіонер Юрій Гнаткевич (№110) та голова центрального комітету Товариства сприяння обороні України Володимир Дончак, який вже був депутатом ВР минулого скликання (№122). Голова обласної організації ВО «Батьківщина» Юрій Прокопчук порівняно з минулим роком піднявся з 304го місця на 141ше, що, за його словами, є цілком прохідним номером. Заступник голови обласної ради Валентин Крока у списку має номер 196, директор ВАТ «Костопільський завод продтоварів» Микола Кучерук — 217, керівник ПАФ «Брошукова» Ігор Брошук — 224. Голова обласної ради Олександр Данильчук опинився аж на 227й позиції. На парламентських виборах 2006 року БЮТ узяв 129 мандатів у ВР. Можете самі спрогнозувати шанси місцевих прихильників Юлії Тимошенко на депутатський мандат.

Луценки і Матчук Як і очікувалось, список блоку «Наша Україна — Народна самооборона» очолив Юрій Луценко, якого свого часу, у 1994 та 1998 роках, рівняни не обрали у нардепи. Так само не став нардепом у 2002 році брат Юрія Луценка на імя Сергій, відомий лише тим, що він брат свого брата Юрія. Цього йому тепер вистачило, щоб одержати 85те місце у списку, яке вважається «прохідним» досить умовно. Може стати нардепом чинний голова ОДА Віктор Матчук, якщо до ВР оберуть не 81го, як торік, а 82х депутатів від блоку. Саме 82й номер тепер у Матчука, який на минулих виборах був у списку на «безнадійному» 136му місці. Ось як до цього ставиться сам Віктор Матчук: — З приводу свого місця у списку я ні перед ким не клопотав, нікому не дзвонив і ні до кого не підходив. Я готовий і для того, щоб працювати в області, і для того, щоб йти у Верховну Раду. Чим далі, тим більше розумію, що в одній області неможливо кардинально змінити ситуацію, потрібно змінювати ситуацію в цілому. Крім стовідсотково «прохідного» Юрія Луценка і майже «прохідних» Віктора Матчука та Сергія Луценка, у списку блоку НУНС нашу область представляють депутат облради, заступник головного лікаря Будинку дитини Віра Кобилянська — №109, співак і поет Олександр Смик — №113, перший заступник голови облради, керівник обласної організації Народного руху України Валентин Королюк — №114, журналіст «Рівного Вечірнього» Сергій Штурхецький — №133, депутат облради і перший заступник голови ОДА Анатолій Жуковський — №182, депутат облради, директор фірми «Нива-Аудит» Степан Павлюк — №243, колишній нардеп, а тепер депутат міськради Рівного Юрій Ширко — №266, заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук — №311 та Сергій Паладійчук — депутат Рівенської міської ради, керівник виконкому обласної НСНУ — №408.

Самчук — без шансів Серед перших 50ти у виборчому списку Соціалістичної партії з рівнян присутній лише Леонтій Самчук під номером 32. Крім нього, до списку увійшло ще семеро рівнян, однак і Самчуку, і його колегам депутатський мандат може хіба що наснитися — занадто малі шанси, що партія набере три відсотки голосів виборців. Якщо ж і набере, то депутатами стануть володарі більш «прохідних» номерів у списку.

Вознюк — із шансом Із шести рівенських комуністів, які опинилися у списку КПУ, найвище — викладач Дубенського педагогічного коледжу РДГУ Олександр Вознюк — №31. Лише йому за певних обставин може дістатися депутатський мандат. Віталій Бурма — голова КП «Володимирецький агропромбуд» — №104, Володимир Старовецький, директор Сарненської районної друкарні — №148, Леонід Бріф, заступник начальника управління капітального будівництва Рівенського міськвиконкому — №188, Тетяна Олєйнікова, помічник-консультант народного депутата України — №333 та Віталій Коваленко, начальник відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві — №379, беруть участь у виборах чисто символічно. Нагадаємо, що на минулих виборах до Верховної Ради потрапив 21 комуніст.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також