Найбільше бензопірену — у копченостях

1386 0

Ми у соцмережах:

Найбільше бензопірену — у копченостях

Зміни, які викликає бензопірен в організмі, незворотні, це сильний канцероген і мутаген. Тобто він може викликати онкологічні захворювання і генетичні проблеми у майбутніх дітей. Особливо важливий той факт, що бензопірен при потраплянні в організм з нього не виводиться, а накопичується.

Найчастіше бензопірен утворюється при горінні і сильному нагріванні матеріалів — під час пожеж, роботи транспорту, куріння, в розплавленому на спеці асфальті. Крім того, що людина вдихає бензопірен з повітрям, вона ще й вживає його з їжею і водою — туди бензопірен теж запросто мігрує. Серед харчових продуктів найвища концентрація бензопірену трапляється в копчених продуктах (у тому числі — в шпротах), м`ясних і рибних продуктах, консервах, зерні — там навіть дозволений мінімальний вміст цієї речовини. В інших продуктах, згідно з правилами, бензопірену не має бути, але перевірки показують, що він часто міститься в смаженому насінні, соняшниковій олії, майонезі, сухофруктах, шоколаді. Як захиститися від бензопірену? Методів "очищення" організму від цієї речовини немає, тому єдиний спосіб — уникати. Допоможе відмова від копчених продуктів, м`ясних і рибних виробів (особливо консервів) промислового виробництва, майонезу, нерафінованої олії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також