Найшкідливіші побутові прилади

5548 0

Ми у соцмережах:

Найшкідливіші побутові прилади

Технологічний прогрес подарував людству безліч функціональних побутових приладів, які значно поліпшують якість життя. Багато процесів, які у наших бабусь і мам віднімали час і сили, сьогодні автоматизовані. Але чи все так райдужно і безхмарно? Чи не несуть ці новинки техніки в наші будинки і квартири приховану небезпеку?

побутова-техника В результаті численних досліджень вчені з'ясували, що через слабке електромагнітне випромінювання, вимірюється тисячними і сотими частками ват, організм людини страждає не менше, ніж від випромінювань більшої потужності. Виявляється, кожен з нас, приходячи у свою "фортецю", піддається небезпеці, оскільки біоенергетика організму порушується. Які домашні побутові помічники найнебезпечніші? Як їх правильно експлуатувати, щоб звести шкідливий їх вплив до мінімуму? Давайте розбиратися.

Топ-10 шкідливих пристроїв

На першому місці в антирейтингу холодильник. Ні, ви без побоювань можете до нього наближатися, класти і брати з нього продукти, але до задньої стінки холодильника краще не наближатися. Річ у тому, що компресор, який є необхідною деталлю будь-якого холодильника, — це потужне джерело випромінювання, що в рази перевищує допустимі норми. Особливо це правило стосується моделей з незамерзаючими морозильними камерами. Якщо стаціонарні телефони вже давно відійшли на задній план, то квартир, у яких використовують радіотелефони, все ще чимало. Сам по собі прилад загрози не несе, але його небезпека в тому, що під час телефонної розмови людина підносить його до голови, тобто вплив на головний мозок — максимальний. З цієї ж причини не рекомендується захоплюватися довгими розмовами і по мобільному телефону. Трійку найшкідливіших побутових приладів замикає телевізор. Крім впливу на очі, цей прилад є джерелом постійного випромінювання. При цьому тип телевізора (ламповий, транзисторний, з плазмовим або рідкокристалічним екраном) ролі не грає. З цієї ж причини не вважається безпечним і комп'ютер, який посідає в рейтингу четверте місце. Невинна на вигляд настільна лампа теж, як виявилося, не така проста. Якщо користуватися нею більше двох годин поспіль, то організм отримає велику дозу випромінювання. Шосте місце в рейтингу шкідливих побутових приладів можна віддати кондиціонерові і зволожувачу повітря. Ці прилади є не тільки джерелами випромінювання, але й здатні серйозно нашкодити людині при неправильній експлуатації, адже волога — відмінне середовище для патогенних мікроорганізмів. А на сьомому місці опинився пилосос. Цей прилад, крім сильного електромагнітного поля, характеризується високими дисперсійними властивостями. Всмоктуючи пилинки, він здатний розбивати їх на частинки величиною до 0,2 мікрона, а потім "повертати" їх у повітря. І цим ви будете дихати… Мікрохвильова піч, про шкоду якої говорять усі, кому не ліньки, насправді не така небезпечна. Якщо під час її використання не наближатися до приладу на відстань менше 30 сантиметрів, то шкоди не буде. Однак восьме місце за рівнем "шкідливості" мікрохвильовка все ж заслужила. На дев'ятій позиції — пральна і посудомийні машини. Через інтенсивні поля краще триматися від них подалі. А десяте місце віддано прасці, яка під час роботи створює досить потужне поле на відстані 20-25 сантиметрів від рукоятки.

Правила безпеки

Очевидно, що краща превентивна міра — це триматися від увімкнених у мережу побутових приладів подалі. Крім того, намагайтеся не погіршувати ситуацію, вмикаючи одночасно кілька шкідливих пристроїв. І, звичайно ж, виконуйте всі рекомендації з експлуатації ваших домашніх помічників.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також