«Не їси суп — буде гастрит!»

1489 0

Ми у соцмережах:

«Не їси суп — буде гастрит!»

Чи потрібно насправді їсти суп щодня і що буде, якщо від нього відмовитися взагалі?

Вчені довели, що необхідності у щоденному вживанні рідких страв немає. Елементарним прикладом є показники гастроентерологічних захворювань у країнах, де супи взагалі їсти не прийнято. Там ці показники нічим не відрізняються від наших. А твердження щодо неодмінно отриманого гастриту, якщо не їсти суп — вигадки. Суп — не ліки, це проста їжа, яка може мати велику користь для здоров’я. Тож хочете — їжте суп, не любите — біди нема. Це більше питання смаку, ніж здоров’я.

Разом із супом наш організм отримує безліч корисних вітамінів, особливо якщо це овочевий суп. Це ідеальний варіант збереження поживних речовин. В супі корисні вітаміни чи мінерали залишаються у страві. Жири, що є в супі, сприяють кращому засвоєнню рослинних пігментів каротиноїдів — провітамін А, необхідний для здоров‘я зору, шкіри та імунітету. Борщ корисний ще тим, що має кисле середовище, в якому вітаміни зберігаються якнайкраще. Крім того, суп чи борщ — це рідина, а добре зволожена їжа краще перетравлюється.

Але супи можуть бути й шкідливими для дорослих та дітей. Зокрема, наваристі супи, з додаванням великої кількості м’яса; сирні супи, які мають великий відсоток жирності та солоності; супи швидкого приготування, у складі яких занадто багато хімічних добавок, а це зазвичай усі супи такого типу.

Якщо ж ви полюбляєте їсти супи, то прислухайтеся до порад гастроентеролога. Суп повинен бути не дуже гарячим і не дуже холодним, не дуже гострим. Варіть суп не на жирному бульйоні — краще для цього брати курку, а не свиняче м’ясо або кістки. Під час варіння супів уникайте приправ, що містять хімічні харчові добавки, швидкорозчинних супів з пакетиків і бульйонних кубиків — такі продукти чинять токсичну дію на організм. Не рекомендується також під час варіння супу робити «засмажку» на соняшниковій олії, тому що при цьому утворюються трансжири, шкідливі для організму.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також