Негативні іони — «вітаміни» повітря

3094 0

Ми у соцмережах:

Негативні іони — «вітаміни» повітря

Мабуть, усі помічали, як легко дихається після дощу. Бо повітря очищується від пилу й наповнюється негативно зарядженими іонами кисню (аероіонами). Ще на початку минулого століття дослідники виявили, що негативні іони повітря впливають на організм добре, а позитивні, навпаки, шкодять здоров`ю.

Іонізація природи Кожна місцина на нашій планеті має свій специфічний іонний клімат, який змінюється під впливом як атмосферних явищ, так і діяльності людини. В гірських районах, де багато сонця, підвищена природна радіоактивність (граніти) та чисте повітря, іонний клімат кращий. Негативні іони утворюються також енергією, що вивільняється під час розбризкування води. Позитивний заряд залишається з`єднаним з великою краплею, а негативний — з дрібними частками. Тому поряд з водоспадами чи на березі моря, де хвилі розбиваються об скелі чи хвилерізи, утворюється багато негативних іонів. Подібну «освіжаючу» дію мають і фонтани. Позитивним джерелом негативних іонів є й ліс — переважно хвойний. Електричне поле Землі є причиною міграції заряджених часток в атмосфері. І якщо позитивні іони притягуються до Землі, то негативні — відштовхуються від неї. Коли відбуваються різкі коливання температури, в атмосфері порушується рівновага іонів: зменшується кількість негативних і зростає — позитивних. Ці перепади позначаються на нашому самопочутті. Джерелами шкідливих для людини позитивних іонів є різноманітні технологічні процеси, електричні поля мереж високої напруги, викиди в атмосферу промислових токсичних субстанцій, пил і тепло з димарів тощо. Більшість забруднень повітря електризується позитивно, створюючи шкідливі позитивні іони. Покриття землі асфальтом і бетоном призводить до зменшення загальної кількості іонів й псування іонного клімату.

Позитивне не завжди добре Надлишок позитивно заряджених іонів навколо людини призводить до «розрядки» організму і руйнування його електричної рівноваги. Вдихання позитивних іонів впродовж 20 хвилин спричинює кашель, головний біль і нежить. Позитивні іони можуть стати причиною неправильного функціонування щитоподібної залози, спричинити депресію, безсоння, тахікардію. Чому так відбувається? Помічено, що у людей, які перебувають в атмосфері позитивних іонів, починається вироблення серотоніну — гормону, що відповідає за функцію нервової системи. Перенасичення серотоніном (його ще називають «гормоном стресів») призводить до нервового виснаження — типової хвороби XXI століття. На думку японських дослідників, позитивні іони є причиною багатьох серцево-судинних та нервових захворювань.

Іонний клімат помешкань Умови, створені людиною для свого проживання, праці та відпочинку, — далекі від здорового іонного клімату. Люди стають жертвами «отруєння» позитивними іонами. Ситуація ще більше погіршується у помешканнях з центральним опаленням, нагромадженням електроприладів та побутової техніки, які руйнують іонну рівновагу. Повітря (особливо в авто), переміщуючись й електризуючись, втрачає майже всі негативні іони й набирає шкідливий надлишок позитивних. Чадний газ також зменшує кількість аероіонів. Нормалізації іонного мікроклімату в авто значною мірою сприяє провітрювання або ж встановлення у салоні іонізатора.

Позитивне про негативне Інгаляція негативними іонами поліпшує самопочуття, збільшує здатність до концентрації, зменшує больові відчуття після хірургічного втручання й прискорює загоювання ран. Нещодавно було проведено успішні курси лікування негативно іонізованим повітрям алергійних астм і нежитю, підвищеного тиску, запалення легень та головного болю. Дослідження показали, що негативна іонізація зменшує кількість смертельних випадків при народженні дітей, прискорює відновлення сил та енергії матері. Отримано дуже хороші результати лікування дихальних шляхів завдяки розпиленню води у чистому повітрі з одночасною негативною іонізацією. Таку гідроіонізацію рекомендується приймати двічі на день по півгодини. Негативними іонами лікують психоневрози, знімають стреси. Під впливом негативних іонів також відновлюється гормональна рівновага в організмі, що, у свою чергу, підвищує спротив хворобам та стресам, усуває стомленість. Доведено також бактеріологічну дію аероіонів: у негативно іонізованому повітрі гине до 78% мікроорганізмів, тоді як за звичайних умов — тільки 23%.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також