Ноги «в зірочки»

1528 0

Ми у соцмережах:

Ноги «в зірочки»

Варикозна хвороба — це не тільки хворобливі відчуття, але ще й візуальний дефект. Однак не завжди так звана судинна «сітка» або «зірочки», а також помітні на ногах вени — ознаки варикозного розширення вен.

Так, у світлошкірих людей, особливо худорлявої статури, що мають невелику кількість жирової клітковини під шкірою, вени на ногах помітні набагато сильніше, ніж у людей зі смаглявою шкірою. Також червонуваті або синюваті скупчення судин на ногах — це симптом не тільки варикозної хвороби. Судинні сіточки — це розширені дрібні судини, артеріоли, капіляри або венули (так звана телеангіектазія шкіри).

Відбувається стійке розширення дрібних капілярів або судин також при гормональних порушеннях, при хворобах органів травлення, прийомі деяких препаратів (особливо протизаплідних таблеток), курінні й частому вживанні алкоголю, впливі високих температур, важкій фізичній роботі. Також судинна «сітка» може бути спадковою.
Для початкових стадій варикозної хвороби, крім судинних «зірочок» або здутих вен, також характерні інші симптоми. Це болісні відчуття в ногах, набряклість, відчуття важкості, печіння, «викручування», м'язові судоми.

Щоб визначити причину появи на ногах судинної сіточки або зірочок, потрібна консультація лікаря-флеболога.

А для профілактики варикозу важливо не тільки носити зручне взуття і одяг, давати ногам відпочивати, а й зміцнювати стінки судин за допомогою плавання, ходьби пішки, спеціальних вправ і прийому відповідних медикаментів (тільки за призначенням лікаря!).


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також