Новорічний стіл має виблискувати

1534 0

Ми у соцмережах:

Новорічний стіл має виблискувати

Кожна господиня хоче, щоб її стіл у новорічну ніч виглядав святково. Щоправда, не все залежить від страв, які ви приготуєте. Хай якими смачними вони будуть, не варто забувати про підібрану зі смаком сервіровку столу, яка відповідатиме наступаючому року водяного Дракона.

Людмила Севрук, викладач технології обслуговування у закладах ресторанного типу Рівненського кооперативного коледжу, радить: — Вода є стихією нового 2012 року, тому, готуючись його зустрічати, оберіть для сервірування столу гаму зелених та синіх кольорів. Наприклад, зупиніться на скатертині блакитного кольору. При сервіруванні дотримуйтесь класичної схеми розставлення столових приборів. Вона передбачає наявність трьох тарілок. На мілку столову кладуть серветку, а зверху ставлять закусочну тарілку, меншу в діаметрі. Поряд ставлять пиріжкову тарілку. З правого боку кладуть ножі, з лівого — виделки. Якщо на столі буде рибна страва, має бути передбачений столовий прибор і для риби. Ложки в новорічну ніч не подають, адже рідкі страви споживають традиційно вдень. Щодо бокалів, то спершу ставлять фужер для води — звичайний, більший, не на ніжці. А от горілчану чарку місткістю не більше 50 г краще підібрати на ніжці, щоб вона гарно виглядала поряд з високим фужером для шампанського. Для того, щоб надати столу новорічного колориту, можете прикріпити до ніжок фужерів гілочки хвої, блискучі бантики чи частинку гірлянди. На закусочну тарілку покладіть полотняну серветку, перед тим надавши їй гарної форми, наприклад, корони чи віяла. Пам’ятайте, що напої ставлять у центрі або скраю столу, обов’язково етикеткою до глави сім’ї або головного гостя свята. Щодо оздоблення столу, то все має відповідати обраному вами кольору, бути в одній гамі. Дракон любить все блискуче, тому не відмовляйтесь від свічок, найкраще — в канделябрі, що підкреслить піднесеність загальної обстановки. Канделябр може стояти посеред столу або збоку. Гарно, коли стіл прикрашає якась рослинна композиція. Взимку для цього підійдуть гарно оформлені гілочки хвої, які до того ж наповнять кімнату приємним ароматом, що асоціюється у нас із Новим роком. Крім того, краї скатертини можна підібрати і прикріпити до них теж невеличкі оздоби — гілки хвої і гірлянди. При оформленні столу пам’ятайте головне — він не повинен ломитися від страв так, що доводиться ставити в три поверхи. Краще частіше змінювати страви, щоб гості могли насолодитися і ними, і виглядом вашого столу. Щодо страв, то кулінари радять обійтися без будь-яких напівфабрикатів і обов’язково подати м’ясні та рибні (риба — символ цьогорічної стихії води) — тоді ви догодите Дракону. Було б ідеально, якби господиня подала до столу м’ясну страву, залиту палаючим спиртним — це припаде до душі вогнедихаючому господареві нового року. Також кулінари стверджують, що дракону подобається… гарбуз, але не радять готувати гарбузову кашу. Не забудьте і про дизайн приміщення, в якому зберетеся за святковим столом. В інтер’єрі обов’язково мають бути морські мушлі, зображення риб та підводного світу, а також кришталеві, керамічні та дерев’яні статуетки Дракона. Щодо вбрання, в якому зустрічатимете Новий рік, то надайте перевагу яскравому і блискучому, але обов’язково — з елементами чорного кольору. Кажуть, якщо при цьому вдягнути ще й коштовності, які виблискують на світлі, ви привернете до себе удачу на весь рік.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також