Навколо кави постійно вирують пристрасті її прихильників і тих, хто упевнений в її негативному впливі на організм. Канадські дослідники зробили свій внесок у виявлення чергових достоїнств напою, що бадьорить.
Навколо кави постійно вирують пристрасті її прихильників і тих, хто упевнений в її негативному впливі на організм. Канадські дослідники зробили свій внесок у виявлення чергових достоїнств напою, що бадьорить. Вони виявили, що в каві містяться антиоксиданти, які сприяють профілактиці ушкодження корисних клітин в організмі. Цікаво, що термічна обробка кавових зерен у вигляді обсмажування при високій температурі тільки збільшує кількість корисних антиоксидантів у напої. Хоча не варто виключати і той факт, що антиоксиданти містяться і в зелених, необроблених зернах кави.