Одні — судяться, інші — кохаються

1671 0

Ми у соцмережах:

Одні — судяться, інші — кохаються

Не чекаючи офіційних результатів виборів, п'ятеро рівненських кандидатів-мажоритарників ще минулого тижня відсвяткували перемогу.

Осуховський подякував і у "Січ"

Олегові Осуховському у новому парламенті буде самотньо. Він — один із шести "свободівців", які потрапили у парламент нового скликання. У Рівному Осуховський набрав майже чверть голосів виборців і собою дуже пишається. "Дякую за те, що вдруге висловили мені довіру та надали право представляти жителів міста у Верховній Раді. Перемога на цих виборах — це лише один невеликий крок для примноження здобутків Революції гідності та запуску механізмів люстрації і боротьби з корупцією", - написав Осуховський у Фейсбуці. Як запевняють у виборчому штабі пана Осуховського, народний депутат найближчим часом поїде не у Верховну Раду, а на війну — мовляв, повертається до батальйону "Свободи" "Січ".

Перемога Вознюку дісталася завдяки "сердечним почуттям"

Вдруге у 153-му виборчому окрузі переміг і Юрій Вознюк, отримавши серед рівненських мажоритарників найбільшу підтримку — майже 36% голосів. Свою перемогу пан Вознюк відсвяткував на Синевирі, у Карпатах — разом зі штабом, дітьми та новою коханою — своїм секретарем Зоряною Богуславською. Нагадаємо, що з дружиною Аллою, з якою має троє дітей, пан Вознюк розлучився ще коли вперше став нардепом. Якщо раніше свої стосунки після розлучення з дружиною Юрій Вознюк не афішував, то після виборів вирішив не таїтися і у Facebook написав: "Про такі почуття я, напевно, читав лише у книжках. Я її обожнюю. На кожній зустрічі, яких у мене було дуже багато, я просив, щоб люди голосували розумом — не емоціями і не серцем. Люди так і зробили — і це дійсно перемога. В тому числі, перемога моєї команди. І як не парадоксально, ця перемога нам дісталась, в тому числі, із-за сердечних почуттів! Я кохаю тебе, моя найкраща у світі!". Така відвертість у соціальній мережі викликала хвилю обурення, особливо у жінок із дітьми. Тож у подальших своїх коментарях пан Вознюк став більш обережним. — Я б не хотів розповідати про свої почуття чи про наміри одружитися. Це особисте, воно не стосується політики, — зазначив Юрій Вознюк у коментарі "РВ". — Цю виборчу кампанію ми відпрацювали чесно, і тому отримали заслужену перемогу.

Дехтярчук запевняє, що не махлював

Олександр Дехтярчук у 154-му окрузі, який включає південні райони області, переміг свого супротивника на 246 голосів, набравши близько 21% підтримки. Оскільки різниця між конкурентами незначна, кандидат від "Народного фронту" Богдан Файфура подав у суд, щоб на деяких дільницях перерахували голоси. Суд першої інстанції пан Файфура програв і справу перенесли на розгляд Житомирського апеляційного суду. Олександр Дехтярчук: — Я не махлював, вів кампанію чесно. Вибори виграв тільки завдяки особистим зустрічам із людьми. Серед усіх мажоритарників області з виборцями я зустрічався найбільше — 289 разів. Але я бачив, що відбувалося в окрузі, як роздавали гроші у храмах, теплі ковдри — у дитячі садки. Бажання доводити, що хтось махлював, у мене немає. Я подякував і своїм виборцям і тим, які за мене не проголосували. Вони мені будуть дороговказом. З самим же Богданом Файфурою не співпрацюватиму — після всіх цих брудних технологій проти мене. Буду опиратися на свою команду. Буду працювати і будувати авторитет своїми справами, а не листівками чи судами.

А Берташ завжди позаду Яніцького?

Василь Яніцький зі 155-го округу (найпівнічніші райони області), перегнавши свого основного суперника майже на 9%, вже почувається вже народним депутатом. Він, людина Блоку Петра Порошенка, подякував поліщукам за підтримку і додав, що "буде робити все, щоб не розчарувати": — Вважаю, завдання депутата не стільки в тому, щоб допомогти окремому громадянину, скільки в тому, щоб допомогти всьому краю, всій Україні. Над цим і працюватиму. А з особистими проханнями звертайтеся до громадських приймалень депутата, які невдовзі відкриються в кожному районі. Будемо розглядати і приймати рішення. Василь Яніцький каже, що у перемозі був впевнений. І те, що Василь Берташ, якого всі сприймали як основного конкурента Яніцького, опинився несподівано не на другій, а на четвертій позиції, каже, не здивувало. "Василь Берташ завжди був позаду мене", — пафосно додає новий нардеп.

Як Євтушок впливатиме на видобуток бурштину

Голоси 480 виборців вирішили долю Сергія Євтушка і стали вирішальними у його перемозі. Ще під час виборчої кампанії говорили про те, що боротьба йде не так за саме місце депутатське, як можливість контролювати нелегальний видобуток бурштину на Сарненщині, яка входить у цей округ. Втім, "батьківщинівець" Сергій Євтушок заявляє інше: — Негайно потрібно приймати закон про легалізацію видобутку бурштину. Але давати дозвіл на видобуток лише на порушених територіях, про нові йтися не може, бо великі збитки державі, коли знищують ліси. Над самим механізмом дії закону доведеться працювати дуже детально. Але я принципово не буду "кришувати" незаконне бурштинодобування. Їхатиму до людей і відкрито називатиму причини, якщо закон про легалізацію видобутку каміння не вдасться провести через Верховну Раду. Закон потрібно приймати негайно, бо він може вирішити питання корупції в окрузі. Тим паче, що у моєму окрузі люди готові платити кошти за видобутий бурштин у бюджет, а не як хабарі. Якщо новий парламент боятиметься і не робитиме того, що люди чекають вже понад 20 років, то буде третій Майдан.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також