Омолоджуючі напої

2388 0

Ми у соцмережах:

Омолоджуючі напої

Що пити, щоб не старіти і не хворіти? Свіжовижаті соки, морси, трав’яний чай і кефір. Нагадаємо, що пити всі омолоджуючі напої краще за годину-дві до або через півгодини після прийому їжі. Так речовини, що містяться в них, краще засвоюються організмом і приносять більше користі.

Отже, топ-10 молодильних напоїв сучасності: 1. Гранатовий сік. Крім цілющих антиоксидантів, плід граната наповнений кальцієм, фосфором, магнієм, залізом і калієм. Украй корисний для суглобів, шкіри, волосся і нігтів. Незамінний для серцево-судинної, кровоносної та нервової систем. 2. Яблучний сік. Добре працює при атеросклерозі, хворобах печінки, сечового міхура і нирок. Покращує роботу кишечнику, виводить відходи обміну речовин, вільних радикалів і токсини з організму. Відновлює сили після фізичних навантажень. 3. Апельсиновий сік. Ще середньовічні медики прославляли цілющі властивості цих фруктів і рекомендували їхній сік при хворобах нирок і сечового міхура, розладах шлунка і кишечнику, запевняючи, що сік цих «яблук безсмертя» оберігає людей і від хвороб, і від старості. Апельсиновий сік стимулює обмін речовин і сприяє спалюванню жирів. 4. Зелений чай. Бажано кожну трапезу з «важкими» стравами завершувати «зеленим чаюванням».Напій приносить організму багато користі, покращує процеси метаболізму, виводить вільні радикали. З кожною чашкою зеленого чаю організм втрачає 70-80 калорій без жодних зусиль з вашого боку. 5. Сухе червоне вино. Не тільки містить комплекс цінних речовин, що благотворно діють на судини, але й уповільнює процес переварювання білка, додаючи відчуття ситості. Тому склянка вина сприяє стрункості. Віддавайте перевагу сухому (несолодкому) червоному вину і не захоплюйтеся — міра хороша у всьому. 6. Лимонний сік. Корисний при легеневих захворюваннях, а також як засіб від отруєнь, при хворобах серця, жовтяниці, сік корисний при лікуванні ревматизму, гангрени. Лимонний морс готують так. На 1 л води — 1-2 лимони, півсклянки цукру. У воду всипати цукор, додати нарізану тонкою соломкою лимонну цедру, довести до кипіння і охолодити. Додати лимонний сік і добре перемішати. При подачі в склянку можна покласти шматочок льоду. 7. Морквяний сік. У ньому багато вітамінів: А, В, С, D, Е, К. Продукт покращує апетит і травлення (корисний при виразці), зміцнює зуби, підвищує імунітет, благотворно діє на стан шкіри і зір. Але пити його дуже багато не варто — морква багата жиророзчинним вітаміном А, надлишок якого може призвести до гіпервітамінозу і хвороб печінки. 8. Чай каркаде. Речовини, що містяться в ньому, покращують метаболізм і допомагають очищати організм від непотрібних продуктів обміну. До речі, крім самого напою, корисно з’їдати «заварку». У пелюсточках і листі містяться речовини, які виводять токсини. 9. Трав’яні відвари. Здатні допомогти помолодшати і схуднути, а також заповнюють нестачу в організмі деяких важливих мікроелементів. За принципом дії всі «жироспалювальні» трави можна поділити на декілька груп: знижують апетит (льняне насіння, кукурудзяні рильця, корінь алтею і дягеля), нормалізують травлення (петрушка, кріп, аніс, фенхель), покращують обмін речовин (кропива, мати-й-мачуха, березове листя), виводять надлишок рідини з організму (польовий хвощ, пташиний горець, листя брусниці, коріння лопуха і кульбаби, безсмертник, пижмо, барбарис), мають послаблюючий ефект (ромашка, деревій, жостір, тмин, аніс), є джерелом корисних речовин (смородина, горобина, малина, брусниця, шипшина, листя кропиви). 10. Кефір. Завдяки молочним продуктам і кальцію, що містяться в ньому, в організмі збільшується вироблення кальцитріолового гормону, який спалює жир. Кефір можна використовувати 1-2 рази на місяць як розвантажувальний продукт: протягом дня випити 1-1,5 л напою і більше нічого. А можна ввести кефір у своє щоденне меню. Наприклад, на ланч або полудень з’їдайте кефір, змішаний з дрібно нарізаними огірками і зеленню.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також