Овочів з нітратами стало менше

1717 0

Ми у соцмережах:

Овочів з нітратами стало менше

Ранні овочі — огірки, помідори, редиску, капусту — стало безпечніше вживати. Адже, як стверджують в управлінні ветмедицини Рівного, порівняно з минулим роком овочів зі шкідливими нітратами стало вдвічі менше.

Салат овочі_01 Анатолій Сасовський, начальник міського управління ветмедицини: — Цього року через перевищений вміст нітратів ми вилучили з реалізації на ринку Дикого 23 тонни капусти, 14 тонн редиски, 4 тонни буряків, 3 тонни кабачків, 700 кг огірків і стільки ж картоплі, 300 кг моркви. Редиска була з Миколаївської, Херсонської областей та Криму, капуста — з Закарпаття, картопля — з Херсонської області, огірки — із Заліщиків Тернопільської області, решта овочів — з південних областей нашої держави. Це небагато. Торік нітратної продукції було майже вдвічі більше. З чим це пов'язано? Можливо, з тим, що аграрії почали використовувати замість селітри більш сучасні технології стимуляції росту рослин. Цікаво, що у помідорах цього року, а їх завозять з Туреччини та села Зоря Рівненського району, ми жодного разу не виявили перевищення вмісту нітратів. Споживачу, щоб захистити себе від насиченої нітратами продукції, раджу вимагати у продавця експертний висновок наших служб про безпечність продукції. Адже розрекламовані тести для визначення вмісту нітратів у домашніх умовах точних результатів не дають. Також споживач може звернутися до наших лабораторій на ринку, де зроблять тестування куплених овочів на вміст нітратів.

Записала Мирослава ШЕРШЕНЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також