Ожеледиця: правила падіння

1101 0

Ми у соцмережах:

Ожеледиця: правила падіння

Взимку ожеледиця змушує бути уважними не лише водіїв, а й пішоходів, адже ризик травмування дуже високий. Про що варто пам'ятати, щоб падіння завдало якомога менше шкоди?

1448112866 Під час неминучого падіння слід намагатися правильно згрупуватися, приземлитися на бік, потім перевернутися і спробувати підвестися. Краще вимазати одяг, ніж зламати кінцівку. Якщо падіння відбулося і рука чи нога дуже болить в певному місці, потрібно до нього терміново прикласти холод, наприклад, сніг чи лід. Якщо під час падіння було чути хрускіт у руці або нозі, скоріше за все, це перелом. У такому разі не варто рухати кінцівкою і одразу викликати швидку допомогу. Якщо на вулиці суцільний лід, ходити краще дрібними кроками, коліна трохи зігнути, наступати на всю підошву, не піднімати ноги високо. Не потрібно відволікатися на розмови по телефону чи інші подібні речі. Також варто шукати ділянки без льоду. Якщо падіння все ж почалося, спробуйте присісти. Так можна відновити рівновагу або зменшити можливі наслідки падіння. Взимку, особливо коли слизько, краще не носити взуття на високих, а особливо на тонких підборах. Краще обирати взуття з глибоким протектором на підошві.

Правила падіння

При падінні назад слід згрупуватися, вигнути спину дугою, підборіддя притиснути до грудей, руки — до тулуба. Запам'ятайте: при падінні назад не можна виставляти руки назад, інакше існує ризик травмування кінцівок. Намагайтеся впасти на бік: на всю поверхню сідниці, стегно та зігнуту напружену руку. Це пом'якшить удар. При падінні вперед намагайтеся повернути таз та ноги на 45° та приземлитися на зовнішню поверхню стегна.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також