Палають «Мерседеси»!

3670 0

Ми у соцмережах:

Палають «Мерседеси»!

Хто наступний? Саме таке запитання виникає після того, як у Рівному за високим парканом палацу скромного держслужбовця чи не менш скромного пенсіонера загоряється ще один шикарний автомобіль. При цьому постраждалі чомусь в основному мовчать. Бо ці авто у них не останні — «трудових заощаджень» вистачить ще не на один маєток і автомобіль.

Згорілі авто

На подвір'ї Мамченків згоріли два автомобілі
Повідомлення про те, що у Рівному біля приватного будинку №13 на вулиці Конотопської битви (колишня Джона Ріда) горять два автомобілі, надійшло до служби порятунку 23 лютого о 2.15. Коли приїхали пожежники, вогонь вже повністю охопив автомобілі «Suzuki Grand Vitara» та «Mazda CX-7» і почала горіти обшивка двоповерхового будинку. На пожежі працювало 14 рятувальників, тож о 2.55 повністю загасили вогонь. Проте врятували тільки будинок, а легковики вигоріли вщент. Суму збитків та причини пожежі ще встановлюють, однак правоохоронці не сумніваються, що це був підпал. Одразу стало відомо, що автомобілі згоріли біля будинку, в якому мешкають батьки судді Рівненського апеляційного господарського суду Юлії Мамченко. В її декларації про доходи авто, щоправда, не вказані. Як з'ясувала «РВ», легковики насправді належали не судді, а її батькам: 65-річному Андрію Мамченку та 62-річній Лідії Мамченко. Обоє входять у Всеукраїнську організацію судових експертів-товарознавців. А пані Лідія є головою регіонального відділення цієї організації та керівником приватного підприємства «Україна-Сервіс». А також є у списку арбітражних керуючих на офіційному веб-порталі Судової влади України. Кажуть, саме арбітражне керування пані Лідії у справі щодо одного з колишніх підприємств області, попередньо — Бабинського цукрового заводу, могло комусь дуже не сподобатись, і як наслідок — підпал авто. Сама Лідія Мамченко у розмові з кореспондентом «РВ» тільки підтвердила те, що авто, без сумніву, підпалили й що вони належали їй з чоловіком, а не їхній доньці-судді: — Автомобілі належать нам, зокрема «Сузукі» — це моя машина, я її купила в 2008 році, коли йшла на пенсію, втім, працюю й досі. А чоловік вже два роки не працює, на пенсії. Хто й чому підпалив авто — це запитання до правоохоронців. Тим часом у Рівненському апеляційному суді 1 березня відбулись збори суддів. Першим питанням порядку денного було «Обговорення питання забезпечення незалежності суддів шляхом недопущення втручання у здійснення правосуддя, вплив на суд та суддів у будь-який спосіб, в тому числі шляхом неприпустимості посягання на життя і здоров'я суддів, членів їх сімей, знищення чи пошкодження їхнього майна». Стосувалось воно підпалу авто батьків судді Юлії Мамченко.

Пенсіонер Сорока не знає своїх ворогів

За високим парканом на подвір'ї будинку на вулиці Дачній, 48, в якому мешкає 64-річний Микола Сорока, близько четвертої ранку 25 лютого загорівся автомобіль «Mercedes-Benz G 500». Сорока-будинок-Дачна-48 (2)
Будинок Миколи Сороки
Поки пожежники приїхали, «Mercedes» вже був повністю охоплений полум'ям. Врятувати позашляховик не вдалося. Будинок полум'я не зачепило, родина Миколи Сороки не постраждала. Як з'ясувала «РВ», автомобіль був 2000 року випуску й мав номери київської серії АА 0040 АН. Належав він Миколі Сороці, однак, окрім нього, ним їздив і його водій, 42-річний Володимир. Як і хто підпалив авто — правоохоронці ще встановлють. Хоч багато хто припускає, це нагадування про його політичне минуле — п.Сорока був головою Рівненської облдержадміністрації (1997-2005 рр.) та народним депутатом від Партії регіонів (2012-2014 рр.) Микола Сорока у телефонній розмові з журналістом РТБ запевнив, що ворогів у нього немає: — Так, справді згоріла машина, справді підпалили. Не знаю, нібито таких ворогів я не мав і не маю. На політичній арені — не думаю, що там щось є. Але Бог суддя. Добре, що всі живі й здорові. Втім, невже забув Микола Сорока, як у січні 2014 року до цього ж будинку прийшли з погрозами близько сотні людей — просто з майдану Незалежності, після чергового віче. Звинувачуючи його, народного депутата, у голосуванні за «диктаторські закони Януковича». Втім, тоді обійшлося лише палаючими фаєрами.

Коментар

Василь Зелінський, начальник Рівненського відділу поліції: — Хоч причину пожеж експертиза ще встановлює й остаточного висновку немає, це були явно підпали. Такі авто самі на горять. На вулиці Дачній у господарстві, де згорів позашляховик «Мерседес», встановлено камери зовнішнього спостереження. Але вони старі, якість зображення там нікудишня, мало може нам допомогти. Щодо причин загоряння авто, чи то пак підпалу, то ясності ще немає. Може бути й «політика»: те, що господар будинку та власник авто — колишній регіонал, але навряд чи. Більш ймовірно, що щось побутове — якісь зв'язки, стосунки, чиясь неприязнь. На вулиці Конотопської битви, де в приватному господарстві згоріли два авто, ситуація дещо інша. Коли людина за своєю професійною діяльністю, зокрема, є арбітражним керуючим і має справу з банкрутством підприємств, ліквідацією, санацією, може розпоряджатись майном, то одразу виникають певні запитання. За обома фактами розпочато досудове розслідування за частиною 2 статті 194 Кримінального кодексу України, яка трактується як умисне знищення або пошкодження майна. Усіх, хто володіє будь-якою інформацією з приводу вчиненого злочину, просимо повідомити до поліції.
Сергій ТКАЧЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також