Паразити кишать в організмі

6140 0

Ми у соцмережах:

Паразити кишать в організмі

Що таке паразити? Це багатоклітинні організми, що пристосувалися жити і розмножуватися усередині інших організмів. Відповідно, за їхній рахунок. За статистикою, в організмі людини, подобається їй це чи ні, може співіснувати близько 150 видів паразитів.

У кожного паразита є свої "улюблені" шляхи потрапляння в організм: з продуктами і напоями через шлунково-кишковий тракт, із вдихуваним повітрям — через шкірні покриви, через органи сечостатевої системи, слизову ока. Деякі переносяться кровоссальними комахами. Деякі можуть проникати з кров`ю під час вагітності, зумовлюючи утробне зараження. Живуть паразити у тваринах, а з їхніми виділеннями потрапляють у навколишнє середовище і заражають продукти і воду. Зменшити ймовірність потрапляння паразитів в організм допомагає ретельне миття рук із милом після повернення з вулиці, а також безпосередньо перед їдою. Проте якщо у вас суміщений санвузол — це має сенс. Якщо санвузол роздільний — якість вимитих рук вже не має вирішального значення. Частинки калу (з яйцями паразитів) можуть бути на дверних ручках. Дослідження поручнів метрополітену в США показали, що, незважаючи на щоденну дезінфекцію, до вечора з поручнів висівається кишкова паличка.

Як убезпечити себе від паразитів Деякі паразити гинуть при тривалому заморожуванні. Деякі — при нагріванні до 60°С. Але майже всі — при доведенні води до кипіння, а всі — при кип'ятінні впродовж 30-40 хвилин. Тому один зі шляхів боротьби — достатня термічна обробка продуктів. Статистика свідчить, що не всі паразити, що потрапили в організм, в ньому паразитуватимуть. Один з чинників захисту — достатня забезпеченість організму вітаміном А, тоді в організмі розвивається лише трохи більше 20%. А при дотриманні інших гігієнічних рекомендацій і невеликої інвазії носійство може і не виникнути. Забезпечити організм вітаміном А можна через регулярне вживання соків фреш з моркви, буряка, гарбуза. Допоможе і сезонне вживання томатів, абрикосів, персиків, обліпихи.

Як продукти зробити безпечнішими Потрібно розділити всі продукти на кілька категорій. Перша — м`ясо, риба, більшість овочів, для яких необхідна тривала (від 30-40 хвилин) теплова обробка при температурі 100°С. Друга — зелень, овочі, ягоди, фрукти, які не піддаються тепловій обробці взагалі або піддаються короткочасно. Їх можна зробити безпечними, обробивши озоном. Побутовий озонатор дозволяє впродовж декількох хвилин знищити не тільки яйця гельмінтів і найпростіших у цих продуктах, але і мікроорганізми і навіть віруси. Третя — хліб, кондитерські, хлібобулочні вироби і т.п. Їх необхідно купувати у фабричній упаковці, проте і такий спосіб не дає 100% гарантії.

Ознаки потрапляння паразитів Зазвичай при потраплянні вони викликають запальний процес. При потраплянні через кишечник, що буває найчастіше — наявність паразитів маскується за проявами харчового отруєння. А їхнє тривале носійство — за проявами дисбактеріозу, хронічними запальними процесами з боку органів травного тракту. При потраплянні через шкірні покриви — місцевий запальний процес, що супроводжується свербінням, нагадує алергічну реакцію і т.п. Особливо підозрілі "харчові отруєння", що виникли після вживання зовні доброякісних продуктів. При потраплянні через органи дихання — аж до явищ бронхіту з астматичним компонентом або бронхіальної астми. Поглинаючи частину продуктів, паразити спричинюють дефіцит багатьох компонентів в організмі. У результаті розвивається дефіцит багатьох вітамінів, мікроелементів, білків. Прояви гіповітамінозу, авітамінозу на тлі повноцінного харчування — часта ознака хронічного носійства паразитів. Виділяючи продукти життєдіяльності, гельмінти і найпростіші отруюють організм і викликають зниження життєдіяльності і працездатності — загальну слабкість, підвищену стомлюваність, дратівливість, головні болі і т.п. Інтоксикація призводить до порушення функцій печінки, підвищеного розпаду білків, і носії паразитів виглядають більш астенічними, оскільки не можуть накачати значну м`язову масу. Сприяє цьому і подразнення токсинами паразитів нервової системи. Багаторічне носійство супроводжується підвищенням артеріального тиску з розвитком гіпертонії, міокардіодистрофії. Безпосередня дія токсинів на кишечник призводить до зниження кислотності шлункового соку, кількості жовчі і інших травних соків. Порушується процес травлення і значно збільшується частка продуктів, що поглинається паразитами. Зниження можливостей травної системи сприяє активації в кишечнику патогенних бактерій, і частка продукту, що дісталася людині, зменшується ще більше. А така людина має нерегулярні випорожнення (схильність до проносів або запорів), здуття живота, бурчання, колькоподібні болі і т.п. За цими проявами дисбактеріозу кишечнику глистові і паразитарні інвазії найчастіше і маскуються. Надлишок токсинів у крові змушує організм перебудовувати обмінні процеси. В результаті змінюється активність як нервової, так і нерозривно пов`язаної з нею ендокринної системи. Змінюється і гормональний фон. Перевантаження організму токсинами паразитів сприяє не тільки розвитку запальних захворювань, але і раку. Академік Д.Яблоков свого часу визнавав опісторхоз як "ложе для раку".

Як виявити паразитів Спочатку необхідно виявити, які паразити знаходяться в організмі. Для цього продовжують використовувати мікроскопію калу. Прогресивнішим методом дослідження є виявлення специфічних антитіл до паразитів. Проте таке дослідження дороге. Найбільш оптимальним скринінговим методом може бути виявлення паразитів біорезонансним методом за специфічними частотами. Таким чином можна виявити навіть невеликі кількості паразитів, а також тих, хто колись паразитував в цьому організмі.

Як розумно видаляти паразитів При видаленні паразитів необхідно застосовувати принцип розумної достатності. З одного боку, необхідного врахувати шкоду постійного носійства паразитів. З іншого — потенційна шкода вживаних протипаразитарних засобів. У будь-якому випадку, чи будуть це сильно діючі синтетичні препарати, чи натуральні засоби, необхідна підтримуюча терапія. Вона повинна складатися із засобів з жовчогінною, сечогінною активністю, сорбентів, гепатопротекторів. Один із найпростіших засобів проти глистів, що діють м'яко — морква. Коренеплоди натирають на дрібній терці, перемішують із сметаною і приймають у кількості 200-300 г вранці натщесерце. Використовують декілька днів підряд. Якщо паразити і не загинуть — морква очистить кишечник від калових завалів. Впродовж цих же підготовчих днів доцільно перейти на режим харчування 4-5 разів на добу невеликими порціями, використовуючи переважно вегетаріанське харчування, з термічно обробленими або квашеними овочами і фруктами, а також натуральні кисломолочні продукти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також