Під час операції в лікарні у Рівному обгоріла дитина

1335 0

Ми у соцмережах:

Під час операції в лікарні у Рівному обгоріла дитина

Двомісячну Поліну 13 грудня прооперували в обласній дитячій лікарні. А після операції батькам повідомили, що дитина знаходиться в реанімації — бо отримала 45% опіків тіла. Згодом дівчинка померла. Як таке могло трапитися?

Клавдія Коптюх, мама дівчинки:

У моєї новонародженої дочки була на спині грижа. Це не надто складне захворювання, яке виправляється після оперативного втручання. Планова операція відбулася 13 грудня, а за день до цього ми пройшли всі обстеження. Ніяких протипоказів до операції у доньки не було. Знаємо, що нейрохірург провів успішну операцію. А після операції анестезіологи побачили, що дитина сильно обпечена. Мені дозволили побачити дитину через дві години після операції, і то на кілька хвилин. Згодом відбулася трагедія. Ніхто нам не пояснював того, що трапилося. Медичні сестри мені сказали, що самі шоковані тим, що відбулося. Мовляв, у них таке перший раз. Але як ситуація набула розголосу, то мені писали інші мами дітей. Виявилося, що це уже не перший раз у них діти опікаються. Просто це приховують. Я припускаю, що в них несправне обладнання.

Оксана Конопелько, бабуся дівчинки:

Операція тривала чотири години. Після операції нам сказали, що у дитини невеликі опіки. Вийшов лікар, який оперував, та заспокоїв нас, що все добре. Операція пройшла успішно. Але згодом виявилось, що дитина перебуває у реанімації. Опіки виявились несумісні з життям. У свідоцтві про смерть, яке ми маємо, написано чітко, що ніяких супутніх захворювань не було. Дитяча смерть настала через сильні опіки. Треба зробити так, щоб більше діти на цих операційних столиках не помирали.

Юрій Бойко, головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні:

Технологія проведення оперативних втручання маленьким діткам передбачає підігрівальні грілки. Вони є одноразові та багаторазові. Враховуючи те, що операція була довготривала, лікар ухвалив рішення використати багаторазову грілку. Вона до того уже використовувалася. Медичний персонал запевняє, що раніше ніяких збоїв у роботі обладнання не було. Коли трапилося те, що трапилося, то було зроблено усе, щоб врятувати дитину... Ми висловили співчуття родині. Нам дуже шкода, що трапилася така трагедія. Ми самі шоковані від того, що відбулося. Адже ми знаємо цих лікарів, які проводили операцію. Це досвідчені спеціалісти. Зараз ми самі не можемо зрозуміти, як таке могло трапитися.

Марія Юстицька, речниця поліції Рівненщини:

Слідчі районного управління поліції встановлюють усі обставини смерті немовляти в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 статті 140 ККУ «Неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також