Підготувати організм до святкового застілля

1218 0

Ми у соцмережах:

Підготувати організм до святкового застілля

Щоб не страждати від переїдання і незвично важкої їжі, дієтологи рекомендують готувати свій організм завчасно.

застолье 2 За 3-4 дні розвантажити свій раціон: харчуватися овочевими рагу і супами, а смажене м'ясо замінити запеченим. А за два дні до торжества всім, навіть абсолютно здоровим людям, слід пити ферментативні препарати, які підготують ШКТ організму до удару. У день перед святковою вечерею голодувати не можна, навпаки — треба щось з'їсти, притому не бутерброд, а суп-пюре, а ще краще випити картопляного відвару. Ці речі обволікають стінки шлунка і рятують його від алкогольного та харчового удару. Запам'ятайте головне правило: алкоголь, солодкі газовані напої і фреші у великій кількості на голодний шлунок пити не можна, інакше чекайте загострення гастриту і "веселої" ночі з таблетками. Знайдіть на святковому столі ананасовий фреш (в якому є фермент бромелайн, що поліпшує травлення, полегшує переварювання білкової їжі) і випийте після їди не більше 0,5 склянки. Він же, випитий натщесерце або в більшій кількості, вб'є слизову оболонку. За столом намагайтесь покласти на тарілку всього по трішки. Зазвичай всі святкові страви (навіть маленькі канапки) дуже ситні, тому калорійність щоденного раціону тільки за рахунок вечері з ними збільшиться в 3-4 рази і складе 3000-4000 кілокалорій. Такий раціон підходить для людей, які працюють в несприятливих умовах. Тому сідати на диван чи танцювати повільні танці після рясної трапези не можна. Краще "відпрацювати" з'їдене більш активними навантаженнями. Пити багато теж не слід: по-перше, алкоголь калорійний, по-друге, викликає бажання наїстися досхочу, а по-третє, сильно б'є по серцево-судинній системі. І обов'язково після свята влаштуйте собі два розвантажувальних дні на кефірі, фруктах і овочах.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також