По Млинівській поїхали!

3063 0

Ми у соцмережах:

По Млинівській поїхали!

Ремонт столітнього автомобільного мосту через залізницю на вулиці Млинівській не лише покращив умови для проїзду транспорту, а й призвів до невеликої транспортної революції у Рівному. Під приводом ремонту була відкрита для руху центральна вулиця міста, проїзд якою був обмежений ще у вісімдесяті роки минулого століття. Експеримент довжиною у півроку показав, що вільний проїзд Соборною нічого, окрім зручностей, не приніс. Та остаточне рішення, чи закривати знову Соборну, влада прийняти не наважується. Очікує, коли із США повернеться міський голова Володимир Хомко.

Ремонт мосту на Млинівській розпочався наприкінці минулорічного жовтня. Транспорт пустили в об’їзд по вулицях Білій, Старицького, Дорошенка і через залізничний переїзд на Пересопницькій. Приміський транспорт млинівського та клеванського напрямків біля Будинку офіцерів почав звертати на вулицю Коцюбинського і їхав до РЗВА. Водночас був дозволений вільний проїзд вулицею Соборною. Передбачалося, що так триватиме п’ять-шість місяців. Будівельники свою роботу завершили на початку квітня. Точніше, думали, що завершили. Бо тільки-но міст та прилеглу територію прибрали і підготували до офіційного відкриття на 7 квітня, як з’ясувалося, що поки будували, норми змінилися. Начальник відокремленого підрозділу Львівської залізниці -мостобудівельного поїзда №61 Костянтин Іщук повідомив, що хоча міст майже готовий, однак, за новими технічними нормами, відкрити його можна буде тільки після бетонування насипів біля крайніх опор. І хоча на сьогодні ці роботи виконані тільки на половину, влада Рівного та області почала вести перемовини з керівництвом залізниці і проектантами, щоб на законодавчу вимогу подивитися крізь пальці. Особливо активізувалися вони з початком цього тижня, щоб до свята Великодня міст на Млинівській таки відкрити. Однак на черзі закриття на ремонт ще одного мосту через залізницю на вулиці Князя Володимира. Якщо це станеться, то відкритим мостом на Млинівській можна буде скористатися, тільки щоб доїхати до Золотієва. А значить, Соборну залишать у спокої.

Коментарі Ярослав Ковальчук, начальник ВДАІ УМВСУ в Рівненській області: — Оскільки основні будівельні роботи з ремонту шляхопроводу через залізницю на Млинівській завершені, ми дозволили там обмежений рух транспорту. Щодо руху по Соборній, з цим ще питання не вирішено. Я вважаю, це не зовсім правильно — закривати центр Рівного. Тим більше, що Соборна — це цілком нормальна магістральна вулиця, яка може пропускати досить інтенсивний потік всього транспорту, а не тільки громадського. У вихідні та на свята рух транспорту через центр треба обмежувати, щоб люди могли спокійно прогулюватись та відпочивати. Але в робочі дні Соборна має бути відкрита. Саме такі рекомендації ми й довели до міської влади, але вирішуватиме питання вона. Андрій Грещук, секретар Рівненської міської ради: — З наступного тижня вже повернеться із США та буде на роботі міський голова Володимир Хомко, він і вирішуватиме, чи перекривати знову Соборну чи ні. Нам же зараз потрібно з залізницею домовитися, щоб міст на Млинівській вже відкрити. Федір Мисюра, в. о. начальника управління транспорту і зв’язку Рівненського міськвиконкому: — Тимчасово обмежений рух транспорту через міст, який нам погодило ДАІ, це фактично звичайний рух, тільки встановлюються додаткові дорожні знаки. Як-от щодо проведення дорожніх робіт, обмеження швидкості, заборони обгону. Але окрім дозволу ДАІ, потрібне ще офіційне підтвердження від головного проектанта про те, що завершальні роботи можна виконувати й під час руху транспорту. Сподіваюся, що цей дозвіл отримаємо і міст нарешті відкриємо. Адже транспорт рухається по мосту, а роботи залишилось виконати тільки внизу, заштукатурити опори, забетонувати схили. На черзі — питання щодо ремонту ще одного мосту через залізницю, що на вулиці Князя Володимира. Попередньо планувалося, що його почнуть ремонтувати у липні-серпні. Але позиція Володимира Хомка у цьому питанні чітка і категорична: перекривати рух транспорту через міст, дозволяти його ремонт тільки тоді, коли залізничники доставлять безпосередньо до мосту всі необхідні для його реконструкції і ремонту будматеріали. Щоб не затягувався той ремонт, як ремонт мосту на Млинівській. Про рух по вулиці Соборній ще рішення не прийняте, але я думаю, що якщо ми її не закриємо, то й не зможемо відремонтувати та реконструювати, а вона ж розбита.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також