Подарували землю під кладовище

2533 0

Ми у соцмережах:

Подарували землю під кладовище

Відразу трьом громадянам на прізвище Кириченко міськрада Рівного вирішила надати безплатно у власність під забудову по 10 соток вільної землі. Це притому, що у земельній черзі при міськвиконкомі вони не перебували. Ці громадяни також отримають матеріальну допомогу з міського бюджету на оформлення всіх землевпорядних документів.

— Ці люди погодилися подарувати місту свої паї на території Рівненського району, які примикають до кладовища "Нове" у Рівному, - пояснив начальник міського управління Держземагентства Роман Гресько. — Загалом це 4 гектари землі сільськогосподарського призначення. Натомість влада їм надала компенсацію — ділянки під забудову і кошти на оформлення документів на землю. Влада Рівного пішла на такий крок, бо викупляти землю у громадян і затратніше, і довше. Тепер подаровані паї спецкомбінат оформлятиме за собою, щоб віддати їх під кладовище. Звісно, що 4 гектарів для захоронень Рівному не вистачить. Тож щоб розширити кладовище, доведеться домовлятися про передачу місту землі із сусідами Кириченків. Михайло, Сергій та Ніна Кириченки будуватимуться у мікрорайоні "Тинне". Дві з наданих їм ділянок розташовані в районі вулиць Ярослава Гашека і Польової, одна — на вулиці Скрипника. На оформлення цієї землі їм також нададуть від 4542 до 5692 грн. матеріальної допомоги. Коментар Миколи Володька, директора КП "Спецкомбінат-ритуальна служба": — На кладовищах у Рівному щороку ховають близько 1700 людей. Помирає їх в обласному центрі більше, але частину ховають за межами міста — у селах. У Рівному є десять кладовищ, п'ять з них діючі: у районах "Басівкут", "Тинне", "Новий Двір", "Золотіїв" та кладовище "Нове", що на вулиці Енергетиків. 90-95% всіх поховань у Рівному здійснюють на кладовищі "Нове". Воно займає 45 гектарів. Яка його площа станом на сьогодні залишається вільною від поховань — зможемо сказати після 1 листопада, тобто тоді, коли завершимо інвентаризацію земель кладовища. Згідно з нормами, на кожні 100 тисяч населення має бути резервна площа для поховань. І для збільшення кладовища "Нове" нині потрібно хоча б 20 гектарів землі. Місто її не має. Вся земля біля кладовища розпайована і перебуває у приватній власності. Причому розташована вона за територією Рівного. А приватні власники не дуже хочуть віддавати свою землю. Влада міста здійснює чималу роботу у напрямі збільшення площі кладовища "Нове". Але тієї землі, яку вдалося для цього отримати, недостатньо. Так, завдяки подарованим нещодавно місту паям кладовище "Нове" збільшиться усього на 4%. Збільшення площ потребують і інші кладовища міста. Бо місцеві громади хочуть, щоб їхні рідні були поховані в їхніх районах. Однак можу запевнити, що критичної ситуації у Рівному з місцями для поховань на кладовищах нині нема.

Довідка "РВ" За даними міськвідділу РАЦС, щороку кількість смертей у Рівному зменшується: у 2009 році у місті померло 2137 осіб, у 2010 р. — 2129, у 2011р. — 1887.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також