Поляки відмовились від «чорнобильських» ягід

1621 0

Ми у соцмережах:

Поляки відмовились від «чорнобильських» ягід

Інвестори відмовилися вкладати гроші у підприємство шокової заморозки ягід з північних районів області, коли дізналися, що тут забруднена зона.

Кілька місяців тому після економічного форуму у Варшаві за участю делегації з Рівненської області поліськими ягодами зацікавилися кілька іноземних інвесторів. Вони забажали заснувати підприємство з технологією шокової заморозки, на яке б мешканці Рівненщини могли за обґрунтованою ціною напряму здавати зібрані в північних районах області ягоди. Все йшло до укладення протоколу про наміри, але згодом польські бізнесмени відмовилися від інвестування грошей в створення такого підприємства. — Коли інвестори дізналися про те, що ці райони мають статус зон, забруднених внаслідок аварії на ЧАЕС, то відмовилися від своїх намірів. Звісно, що сертифікат якості на таку продукцію вони не отримають і купувати її ніхто не буде. Тому сьогодні було б добре, якби уряд провів дозиметричну паспортизацію населених пунктів і визначив, є там радіація чи вже немає, — сказав голова облдержадміністрації Василь Берташ.

Денис БУЛГАК.

Довідка «РВ» Із загальної території області радіоактивно забрудненими залишаються 11,2 тис. км2, або понад 50%. До зон радіоактивного забруднення у Рівненській області відноситься 339 населених пунктів. За даними дозиметричних паспортизацій 2006-2008 років, на забрудненій внаслідок Чорнобильської катастрофи території Рівненщини, в зонах радіоактивного забруднення знаходиться 314 населених пунктів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також