Повна бойова готовність

3586 0

Ми у соцмережах:

Повна бойова готовність

Рівне готується до війни. Нині на Віче вперше з власної волі виступили військові. Закликали чоловіків з’являтися у військкомати та готуватися до загальної мобілізації. Рівненська військова частина — уже у повній бойовій готовності. В області створений координаційний військовий штаб. Всі чекають.

Тимчасово виконувач обов’язків заступника командира ОК «Північ» полковник Володимир Яцентюк нині виступив із заявою, що усі військові частини привели у вищі ступені бойової готовності. — Нині ми охороняємо визначені об’єкти, а також проводимо підготовку військових частин до бойового застосування, — зазначив пан Яцентюк. — Усі події, які відбуваються в Криму, ми, військовики, вважаємо збройною агресією проти нашої держави. Ми всі готові з честю виконати наш обов’язок і ту присягу, яку ми дали на вірність українському народові.

До військових комісаріатів Рівненщини сьогодні вже прийшло чимало чоловіків, готових брати зброю в руки. Проте їх поки що лише записують у списки та беруть їхні координати. Доки Верховна Рада не оголосила повну мобілізацію, можуть відбутися лише збори та навчання військовозобов’язаних. Після мобілізації усі, кому ще нема 50 років та хто є придатним для служіння у війську, будуть скликані до Збройних сил України. Людей, яких комісували від служби в армії, також мобілізують: вони або власне координуватимуть роботу з мобілізації, або їх будуть залучати до інших робіт, наприклад, будівельних. До слова, у військкоматах розпочне працювати близько 60 людей. У мирний час було лише до десяти.
Як зазначив сьогодні керівник рівненського військкомату полковник Твердохліб, завтра з 13.00 розпочнуть працювати мобілізаційні пункти у всіх ЖКП Рівного.
Нині рівняни вийшли на майдан Незалежності із плакатами проти російської агресії в Криму. «Втопшся в нашій крові», «Руки геть від України» та інше. Окрім того, що сьогодні звучали десятки закликів зі сцени захищати Україну, рівнян просили підтримати жителів Криму та Сходу. Зокрема, висловили пропозицію запросити людей звідти в гості на Західну Україну, аби вони побачили, що тут живуть хороші люди.
-Ми не піддаємося на провокації росіян, хоча йдуть прямі погрози і вимоги здати зброю, - додав Володимир Яцентюк. – Ми гордимося, що наші колеги в Криму відверто заявили російським командирам, що вони виконають свою присягу до кінця і що вони не будуть служити ні під яким іншим прапором, окрім прапора нашої України. Моральний стан усіх наших військових є задовільний, усі готові до бойового застосування.
До слова, "Правий сектор" Рівненщини пообіцяв, що всі свої дії узгоджуватиме із військовими. Загони "правих" самостійно до Криму не відправлятимуть. tag:майдан tag:крим


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також