Повноцінне життя після інсульту можливе

3390 0

Ми у соцмережах:

Повноцінне життя після інсульту можливе

Щороку в Україні трапляється близько 100-115 тисяч інсультів. Третина тих, хто потерпає від цієї недуги, — люди працездатного віку. Проте максимально позбутися наслідків інсульту можливо, якщо вчасно та професійно провести реабілітацію. Один з найкращих реабілітаційних центрів у Західному регіоні, де надають таку допомогу, — медичний центр "Реавіта". Працює медзаклад, де ставлять на ноги і дарують шанс на повноцінне життя, менше року, проте за цей час здобув репутацію європейського. Медичних фахівців центру не тільки кличуть здобувати досвід за кордон, а й у них вчаться надавати допомогу хворим.

медичний центр (7)

Головний лікар МЦ "Реавіта" Олександр Вашенюк та лікар-невролог Олексій Левківський
Медичний центр "Реавіта" — новітній лікувально-реабілітаційний центр неврологічного профілю. Тут виявляють та лікують інсульт, допомагають позбутися наслідків цієї недуги та уникнути її повторення. З допомогою новітніх європейських методик та сучасного медичного обладнання допомагають відновити ніби й елементарні, проте необхідні для життя та втрачені через хворобу функції організму. — Ранню реабілітацію у нас проходять хворі після інсульту, травм головного та спинного мозку та з іншими неврологічні захворюваннями, — розповідає головний лікар медичного центру "Реавіта" Олександр Вашенюк. - На жаль, існуюча на сьогодні система реабілітації хворих з такими хворобами, як інсульт, є малоефективною і не може повністю задовольнити потреби хворих і їхніх родин. Родичі тих, хто переніс інсульт, як правило, забравши їх додому із лікарні, не знають, як правильно з ними поводитися і повертати їх до повноцінного життя. Здебільшого такі пацієнти перебувають в пасивному лежачому положенні і цим втрачають дорогоцінний час, який могли б витратити на відновлення. Тому ми пішли європейським шляхом і найсучасніший іноземний досвід боротьби з інсультом втілюємо у Рівному. Відкриті для всіх, а оскільки таких закладів нині обмаль — звертаються до нас за допомогою мешканці всього Західного регіону, а останнім часом і зі сходу України. До кожного пацієнта застосовуємо індивідуальний підхід, детально плануючи не тільки медичні процедури та індивідуальні заняття, а й розробляючи спеціальне харчування. Бо лише коли лікування комплексне, тоді можна очікувати результату. медичний центр (20)
Під час занять з реабілітації у залі кінезотерапії
Для того, щоб пацієнт отримував комплексне лікування та реабілітацію, у центрі працює мультидисциплінарна бригада фахівців: неврологи, кардіолог, ендокринолог, окуліст, нейропсихолог, логопед та реабілітологи. Суттєву допомогу надає спеціально навчений та досвідчений середній і молодший медичний персонал: знають, у якому положенні повинен перебувати пацієнт, як його мити, годувати... Оскільки більшість тих, хто проходить лікування, мають порушену рухову активність, спеціально обладнані для них і палати — для тяжкохворих пацієнтів облаштовано спеціалізовані санвузли, встановлено функціональні ліжка, є засоби комунікації. Обладнаний медцентр також спеціальними мобільними підйомниками, вертикалізаторами, тренажерами, коліноупорами, реабілітаційними столами та іншим реабілітаційним обладнанням. Є кабінет масажу і водних процедур, зали для проведення повноцінної реабілітації — кінезо— і ерготерапії, де хворі заново вчаться доглядати за собою, користуватися повсякденними предметами, ходити і, аби покращити мозкову активність, грають у розвиваючі логістичні ігри. При цьому на кожного пацієнта складається лист призначень, у якому погодинно розписано усе, що він має робити протягом дня. Ознайомитися із ним можуть навіть рідні тих, хто перебуває на лікуванні. До послуг відвідувачів центру — сучасна діагностика. Зокрема, здійснюють у "Реавіті" комп'ютерну та магнітно-резонансну томографію, інструментальні обстеження (ЕКГ, УЗД судин головного мозку та судин кінцівок, УЗД серця та внутрішніх органів), проводять усі необхідні лабораторні обстеження-аналізи. Для тих пацієнтів, які не можуть проходити цілодобовий лікувально-реабілітаційний курс, діє консультативно-лікувальна програма в умовах денного стаціонару. Можливе надання реабілітацій та консультацій вдома. Консультації в індивідуальному порядку надають і тим, хто хоче запобігти розвитку інсульту або дізнатися більше про догляд за хворими на цю недугу.
Анастасія АДАМЧУК.
Адреса МЦ "Реавіта": м. Рівне, вул. Мірющенка, 31, 3-й поверх (поблизу Рівненської міської лікарні). Працює центр цілодобово. Тел. (0362) 63-67-63, з мобільного 097-180-88-11, 050-372-00-06. Прийом по буднях: з 8.00 до 18.00, в суботу: з 9.00 до 13.00
Ліц. Серія АЕ №459783 від 08.05.2014 р.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також