Щоб зменшити кількість нітратів і пестицидів в овочах і фруктах, їх потрібно відварювати, рекомендує головний позаштатний дієтолог МОЗ Олег Швець.
Щоб зменшити кількість нітратів і пестицидів в овочах і фруктах, їх потрібно відварювати, рекомендує головний позаштатний дієтолог МОЗ Олег Швець. Ця процедура знизить вміст в них небезпечних речовин на 80%. Щоб зменшити вміст нітратів у зелені, фахівець радить вимочувати її в холодній воді протягом 2-х годин. Ретельне миття овочів і фруктів також зменшує кількість шкідливих речовин в них. Овочі, що накопичують шкідливі речовини в шкірці (буряк, огірки) необхідно очищати. Дієтолог також підкреслив, що свіжовичавлений сік може зберігатися не більше 1-2 годин — потім запускається процес перетворення бактерій на канцерогенні сполуки.