Причини болю у шиї

2651 0

Ми у соцмережах:

Причини болю у шиї

Хвороби шиї і горла — це група різних захворювань, що локалізуються в ділянці від підборіддя до ключиць. Шия — унікальне місце, що пов`язує всі системи і частину органів людини в єдине ціле. Природно, що хворіє кожен орган сам по собі, а шия — не орган, а частина тіла, тому розглядати захворювання будемо по черзі.

Остеохондроз шийного відділу хребта

Захворювання пов`язане з поганим харчуванням, запальними захворюваннями, гіподинамією і офісною роботою. Незбалансоване харчування призводить до погіршення відновлення міжхребцевого хряща. Офісна робота, сидіння за комп`ютером, "влипання" в телевізор і планшет дають потужне статичне навантаження на м'язи шиї і міжхребцеві диски. Запальні захворювання прискорюють процес руйнування хрящової тканини. Симптоми: біль у ділянці шиї, іноді віддає в руки, зниження рухливості рук, запаморочення, дратівливість, синдром хронічної втоми. Лікування: хондропротектори, зміна способу життя, симптоматичне лікування, лікувальна фізкультура.

Грижа шийного відділу хребта

Дуже поширене захворювання шиї. Міжхребцевий диск з певних причин (в т.ч. остеохондроз) рветься. Симптоми: посилюються всі прояви остеохондрозу, з`являється оніміння рук або окремих пальців (залежно від рівня грижі), біль стає інтенсивним. Лікування: дві третини гриж шийного відділу грамотні лікарі-реабілітологи лікують без застосування хірургічних методів. Велика частина ускладнень з'являється після візитів до "костоправа", тобто народних мануальних терапевтів. Третина випадків грижі шийного відділу хребта потребує термінового хірургічного лікування, сама не зникає і тому необхідна операція.

Втрата голосу, охриплість голосу, хронічний кашель

Ці неприємності пов'язані або з хронічною інфекцією, що оселилася в ділянці шиї, або з постійним контактом з алергеном чи їдкою речовиною. У кожному випадку необхідно звернуися до ЛОРа, щоб він розібрався в причинах проблеми. Зрозуміло, якщо до цього ви ходили на футбол і зірвали голос — проблема вирішиться і без фахівця.

Печія

Вона пов`язана з порушенням нормальної роботи шлунка. Якщо шлунок переповнений або уражений хворобою — шлунковий вміст може потрапляти в стравохід. Обпечений кислотою стравохід відчувається як печія, тобто печіння в ділянці горла.

Порушення ковтання

Афагія — нездатність проковтнути що-небудь. В принципі, це неврологічний симптом, проте нерідко він виникає після одинофагії. Одинофагія — біль при ковтанні. Виникає через виразку стравоходу, рак стравоходу, опіки й хронічні захворювання стравоходу.

Збільшення щитовидної залози

Збільшена щитовидна залоза може взагалі не турбувати, але вимагає негайної консультації ендокринолога. Крім того, що це може бути дифузний зоб, є ризик, що це — онкологічний процес. Задуха може бути пов`язана з алергією, хворобами легень, правцем та іншими чинниками. Незважаючи на те, що відчуття задухи локалізується в шиї, шия до задухи відношення має тільки в одному випадку — якщо людина (зазвичай це дитина) давиться предметом і він потрапляє в трахею. Хропіння — не захворювання, але якість життя знижує. Хропіння найчастіше виникає через аденоїди, що розрослися, їх можна видалити. Інші причини хропіння — куріння і зайва вага.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також