Те, що потрібно обов'язково мити перед вживанням фрукти і овочі, знають всі. Але лікарі уточнюють, що очищенню підлягає вся рослинна продукція без винятку. Крім того обов'язково, за словами експертів, потрібно мити консервні банки. Принцип той же, що і для миття кавунів. Якщо не очистити поверхню, небезпечні мікроорганізми потраплять всередину.
Також обов'язково потрібно мити горіхи і сухофрукти. Причому горіхи потрібно мити, незалежно від того, продаються вони очищеними чи в шкаралупі. В яких умовах вони зберігалися і транспортувалися — невідомо, тому краще їх вимити, ніж ризикувати здоров'ям. Сухофрукти потрібно мити або замочувати перед вживанням, навіть якщо вони продавалися в упаковці.
До переліку продуктів, які не потребують миття, фахівці включили:
Яйця — на них вже є захисна плівка, що утворюється після антимікробної обробки, якій продукт піддається, перш ніж потрапити на полиці магазинів. Гриби — їх рекомендують просто швидко прополоскати і промокнути безпосередньо перед приготуванням. М'ясо — курятину, свинину, яловичину, словом, будь-яке м'ясо — мити, на думку експертів, не потрібно, адже мікроорганізми з його поверхні розлітаються з бризками води по всій кухні. Термічної обробки цілком вистачає для їхнього знищення.