Навіть якщо ви дуже зголодніли, не поспішайте їсти що попадеться. Пам'ятайте про те, що не вся їжа придатна для вживання на голодний шлунок. Якщо ви не хочете мати справу з шлунково-кишковими розладами, краще віддати перевагу десертам і борошняним виробам.
У той же час, деяку їжу на голодний шлунок їсти не рекомендують. Яку? Перед вами — приклади такого суперечливого способу перекусити. Банани. Через високий вміст магнію вживання бананів на голодний шлунок може призвести до порушення магнієво-кальцієвого балансу в організмі людини. Це загрожує виникненням серцево-судинних захворювань. Апельсини. Ваш шлунок може переповнитися газами і кислотою. Холодні напої. Вони подразнюють шлунок і кишечник. В результаті можуть порушитися ферментативні реакції, провокуючи появу певних хвороб. У жінок може відбутися збій менструального циклу. Йогурт. При вживанні на голодний шлунок йогурт втрачає значну частину своїх корисних властивостей. Його рекомендується вживати через 2 години після їди або перед сном. У цьому випадку він дійсно допомагає травленню. Солодка картопля. Дубильні кислоти і пектин сприяють виділенню шлункового соку, внаслідок чого людина відчуває сильний дискомфорт. Хурма. Вона містить велику кількість пектину і дубильної кислоти, які в ході взаємодії зі шлунковим соком перетворюються на гелеподібну речовину. В результаті можливе утворення шлункового каменю. Помідори. Для них характерні ті ж побічні ефекти, що і для хурми. Цукор. Цукор дуже легко засвоюється. Коли він потрапляє в порожній шлунок, людський організм не може виділяти достатню кількість інсуліну для підтримки його нормального рівня в крові. Це загрожує виникненням хвороб очей. Більше того, цукор — це кислотоутворююча їжа, здатна порушити кислотно-лужний баланс. Часник. Алліцин, що міститься в ньому, подразнює стінки шлунка і кишечнику. Це загрожує виникненням гастроспазму.