Проросле зерно, з висотою паростків 2-4 мм, багате на вітаміни і мінеральні речовини, цукор та легкозасвоювані амінокислоти. Коли ж зерно проростає більш як на 4 мм, то в його пророслих стеблинках з’являються целюлоза і рослинна клітковина.
Приймають проросле зерно по 1 ст. л. 3-4 рази на день. Зберігати пророщене зерно можна в холодильнику 1-2 дні, далі воно починає втрачати цілющі властивості. Цілющі властивості зернових культур: Гірчиця — покращує травлення, прискорює процес одужання. Гречка — підвищує рівень гемоглобіну в крові, зміцнює стінки кровоносних судин. Кунжут — завдяки високому вмісту кальцію зміцнює кістки скелета і зуби, допомагає швидкому загоєнню переломів. Соя — містить білок, кальцій, фосфор і вітаміни групи В і С. Соняшник — містить вітаміни D і E, мікроелементи, які стабілізують нервову систему. Ячмінь — містить кремнієву кислоту. Гарбуз — містить білки й каротин. Пшениця — зміцнює імунітет, нормалізує роботу мозку і серця, знижує рівень холестерину в крові.