Проти раку — морква

1244 0

Ми у соцмережах:

Проти раку — морква

Найзвичайнісінька морква — надійний засіб профілактики раку, який значно знижує ризик виникнення онкологічних пухлин. Такого висновку дійшли дослідники з Великої Британії.

Група вчених з Університету Ньюкасл-епон-Тайн виявила, що природний пестицид фалькаринол, який міститься в моркві, на третину знижує ризик розвитку ракових клітин. Поки що таких промовистих результатів досягнуто в дослідах на пацюках. Але вчені сподіваються, що їхнє відкриття — привід для створення нового покоління препаратів проти раку. Подробиці цього дослідження опубліковано в журналі "Сільськогосподарська та харчова хімія". Уже давно відомо, що речовини фалькаринол і фалькариндіол, які містяться в моркві, мають виражену протигрибкову властивість. Саме фалкаринол захищає моркву від грибкових хвороб, зокрема лакричної гнилизни, що спричинює почорніння на інших коренеплодах під час зберігання. Дослідження унікальної речовини було розпочато після низки публікацій, в яких висловлювалося припущення щодо здатності фалькаринолу запобігати розвитку раку. Група експертів провела серію дослідів на 24 пацюках, що мали так звані передракові пухлини. Через 18 тижнів у пацюків, які їли моркву разом із звичайною їжею, і в тих, котрим давали добавки у вигляді екстракту фалькаринолу, на третину знизилася ймовірність розвитку злоякісної пухлини порівняно з пацюками, в яких превалював стандартний раціон харчування.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також