Людям, що страждають від гіпертонії, важливо вживати продукти, які багаті калієм, магнієм, клітковиною і вітаміном С.
З фруктів потрібно віддавати перевагу цитрусовим, вони добре справляються зі зниженням холестерину, а отже, проблем із судинами буде менше. Одного апельсина в день достатньо для профілактики.
Також фахівці рекомендують ввести в раціон бобові, зокрема квасолю. А серед горіхів найкраще обрати мигдаль. Він підвищує еластичність судин, допомагає контролювати рівень холестерину.
Але основний акцент фахівці роблять на овочі. Серед них виділяють картоплю, буряк, червоний болгарський перець і броколі. У них міститься велика кількість вітаміну С, а також калій, магній, кальцій і клітковина. Але потрібно враховувати спосіб приготування і дозування. Наприклад, броколі достатньо 200 грамів. А картоплю краще запікати зі шкіркою без солі.
Шпинат містить велику кількість магнію, який знижує навантаження на серце. А селера сприяє зниженню вироблення гормонів стресу. Шипшина ж дуже багата вітаміном С і сприяє розширенню судин, що забезпечує плавний кровотік.