Райський плід - від багатьох недуг

991 0

Ми у соцмережах:

Райський плід - від багатьох недуг

Диня — улюблені літні ласощі багатьох. Однак більшість людей навіть не здогадуються про корисні її властивості.

Диня багата вітамінами РР, В і С, а також каротином, міддю, фосфором, кремнієм, магнієм і кальцієм. Її рекомендують вживати при недокрів'ї, серцево-судинних, ниркових, печінкових захворюваннях, подагрі й ревматизмі.

У дині багато кремнію. Цей мінерал необхідний для правильної роботи головного мозку, травного тракту і нервової системи. Він зміцнює стінки кишечнику, має позитивний вплив на стан шкіри і волосся.

Завдяки пектинам (харчовим волокнам) диня вичищає з найпотаємніших куточків кишечнику застійні шлаки.

Крім того, цей плід є джерелом фолієвої кислоти, або вітаміну B9, яка необхідна жінкам під час вагітності та в період клімаксу. Диня може захистити жіночий організм від деяких гінекологічних недуг. Також її слід вживати для поліпшення пам'яті й концентрації уваги, а також для профілактики нервових розладів і депресій.

Диня підвищує імунітет. За це відповідає вітамін С. А бета-каротину в цьому запашному фрукті-ягоді навіть більше, ніж у моркві. Він важливий для здорового кольору шкіри та її гладкості. А вітаміни Е, С і групи В, які мають потужну антиоксидантну дію, подовжують молодість, перешкоджаючи появі зморщок.

М'якоть дині містить речовини, що сприяють виробленню серотоніну — гормону щастя.

Диня зміцнює волосся, поліпшує стан стінок судин, насичує організм корисними мінералами і компонентами, що позитивно впливає на загальний стан. Також вживання дині знижує відчуття голоду — в її складі є клітковина, яка викликає відчуття ситості.

Диня — ідеальний продукт, який можна застосовувати для профілактики захворювань передміхурової залози. Цинк в її складі поліпшує якість сперми і підвищує її активність.

У дині міститься багато тяжких цукрів, тому нею не варто захоплюватися діабетикам і людям із зайвою вагою.

При вживанні дині варто пам’ятати такі правила:

Їжте диню тільки як самостійну страву. Рекомендовано вживати її не раніше ніж через 2-3 год. після основного прийому їжі. Можна також їсти диню на сніданок. Потрапляючи в шлунок разом з іншою їжею, вона починає в ньому бродити. Тому може виникнути підвищене газоутворення.

Не залишайте розрізану диню — навіть у холодильнику на ній можуть розмножуватися бактерії.

Не поєднуйте диню з алкоголем, кислим молоком і холодною водою — це може призвести до проблем зі шлунком.

Найголовніше — вживати диню в міру: разова порція не повинна перевищувати 200 г, тоді користь для здоров'я буде максимальною.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також