«Рівненчанка» хоче будувати дев'ятиповерхівку на руслі Усті

2148 0

Ми у соцмережах:

«Рівненчанка» хоче будувати дев'ятиповерхівку на руслі Усті

Уже кілька років як перестала фабрика іграшок "Рівненчанка" випускати свої традиційні пластмасові Діди Морози. Бо стало невигідно. Згодом будівля фабрики, що на вул. Гетьмана Мазепи у Рівному, зазнала пожежі і перетворилась на руїни. Однак сама назва фабрики не зникла — збереглася у вигляді ТзДВ "Фабрика "Рівненчанка", основним видом діяльності якого стало будівництво. Днями стало відомо, що товариство збирається на місці фабрики іграшок будувати дев'ятиповерхівку.

Рівненчанка

Архітектор Юрій Моргун: "Дев'ятиповерхова будівля буде гарним фоном для театру"
Проект житлового комплексу розробило товариство "Будпроект", і днями його розглядали на архітектурно-будівельній раді. Але розробку не схвалили, бо в архітекторів є до неї чимало зауважень. Юрій Моргун, головний архітектор ТзОВ "Будпроект":
— Дев'ятиповерхова будівля буде гарним фоном для театру, бо розташована за 70 метрів за ним з північного боку, вигляду на головний фасад вона не перекриватиме. У ній буде підземний паркінг, перший поверх заплановано під більярдний клуб, фотостудію, перукарню, офіси, на вищих поверхах — 144 квартири.
Роман Гресько, начальник управління Держземагентства у м. Рівному:
— Якщо проектом передбачено 144 квартири, а парковочних місць для мешканців є всього 70, то де будуть ставити свої автомобілі решта жильців? Адже за державними будівельними нормами, там мало би бути щонайменше 116 місць. А якщо на першому поверсі будуть торгові заклади, то для їхніх клієнтів теж знадобиться більше, ніж чотири запланованих місця на стоянці.
Валентин Дем'янов, заступник голови обласного осередку Національної спілки архітекторів України:
— У тому місці під землею проходить старе русло Усті. Тож якщо на місці фабрики звести дев'ятиповерхівку, та ще й з підземним паркінгом, то це лише підніме рівень ґрунтових вод і усі навколишні будинки підтоплюватиме ще більше! Там і так підвали навесні сирі. Пригадуєте, як рятували драматичний театр під час будівництва підземного торгового комплексу? До того ж, така висока будівля просто "вб'є" театр. Максимум, що тут можливе, — це будинок не вище 4-5 поверхів.
Микола Шолудько, архітектор, член архітектурно-будівельної ради міста:
— Найкраще було б таке місце зарезервувати для громадських споруд — на майбутнє. Якщо зараз забудувати всю землю в центрі Рівного житлом, то згодом зовсім не залишиться вільних ділянок для музеїв, картинних галерей, соціальних об'єктів. А це ж зона охорони культурної спадщини, тут потрібен інший підхід! Бо виходить, що під прикриттям громадсько-торгового центру будуватимуть чергове житло, яке легше продати.
Під час обговорення проекту представників замовника — ТзДВ "Фабрика "Рівненчанка" — не було. Відомо, що раніше до цього товариства мав відношення Володимир Зленко, колишній директор КТП "Комуненергія" — у 2007 він разом з партнером Іванковим збирався тут будувати дві шестиповерхівки. Хто стоїть зараз за ТзДВ "Фабрика "Рівненчанка" — з'ясувати важко. У реєстрі значаться два директори — Олександр Климчук та Віктор Доманський, а серед засновників — з десяток маловідомих прізвищ.
Олена ВЛАСОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також