Рівненщиною керуватиме «регіонал»?

1759 0

Ми у соцмережах:

Рівненщиною керуватиме «регіонал»?

Про те, що нинішній керівник облдержадміністрації Віктор Матчук піде у народні депутати, пророкують вже давно. На сьогодні перешкодою у здобутті ним депутатського мандата є лише одна позиція у виборчому списку. Олександра Бобильова, який у списку був одразу перед головою РОДА, призначили на посаду начальника УМВС в Дніпропетровській області. Крім того, ймовірно, невдовзі керівником Антимонопольного комітету стане нардеп Давид Жванія, а це означатиме, що Віктор Матчук нарешті зможе перебратися до столиці. Якщо дозволить Президент.

Ще після дострокових виборів чи не кожна політична сила хотіла мати «губернатором» свого представника. Найбільше сперечалися між собою БЮТ, НУНС та Народна партія. Підопічні Юлії Тимошенко навіть список склали — розписали, хто й на яку посаду в області має піти. Місцеві «нунсівці» тим часом тримали у кишені дулю та переконували — призначення голови держадміністрації буде вирішувати почесний голова НСНУ Президент Віктор Ющенко. А однопартійці Литвина претендували на керівництво області в результаті можливих домовленостей Ющенка із Володимиром Литвином щодо співпраці у коаліції. Однак нещодавно почали говорити, що крісло голови Рівненської ОДА може посісти…»регіонал». Джерела в Секретаріаті Президента навіть дату нового призначення називають — 21 січня, та, що ще цікавіше, прізвище наступника — Василь Берташ, голова обласного осередку Партії регіонів та народний депутат минулого скликання. Такий крок Президента викличе вже набагато менше запитань, ніж, наприклад, його минулорічне рішення про призначення секретарем Раднацбезу «регіоналки» Раїси Богатирьової. З іншого боку, Василь Берташ є досвідченим чиновником — працював першим заступником при керівництві Миколи Сороки, а коли того відправили у відставку, пан Берташ ще й виконував обов’язки голови ОДА. Крім того, досвід народного депутата та здобуті потрібні зв’язки мають значно допомогти на новій посаді. Не варто забувати, що перебування «регіонала» на посаді керівника області значно змінить баланс політичних сил в обласній владі, і точно — не на користь «бютівців», які на даний момент мають найбільшу фракцію та «свого» голову в обласній раді. Тим часом нині Василь Берташ відпочиває, і як не дивно, саме до 21 січня.

Коментарі Олексій Губанов, заступник голови обласного відділення Партії регіонів: — Навряд чи таке відбудеться. Партія регіонів прийняла остаточне рішення бути в опозиції і не брати участі у розподілі посад у виконавчій гілці влади. Проте теоретично можна припустити, що хтось самостійно прийме рішення, яке не збігається з загальною лінією партії. Віктор Матчук, голова Рівненської державної адміністрації: — Вперше про таке чую. Тому й коментувати не беруся. Я навіть не знаю, хто може такі чутки поширювати.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також