Рівненська чоловіча волейбольна команда стартувала у чемпіонаті України

1385 0

Ми у соцмережах:

Рівненська чоловіча волейбольна команда «Патріот»

Рівненська чоловіча волейбольна команда «Патріот» вийшла на старт у чемпіонаті України у першій лізі (група Б). Дебютні на такому рівні матчі рівняни проводили у місті Хотин. Спочатку наша команда перемогла житомирський «Біоресурс» — 3:0, потім програла господарям — 2:3, а в третій зустрічі, програючи — 0:2, обіграла юнацьку збірну України — 3:2.

— Наша команда з’явилася у 2016 році, — розповідає її капітан Максим Причта. — Спочатку за неї виступали місцеві ветерани та колишні гравці вузівських команд. Головне було грати. Ми грали паралельно у чемпіонатах Рівненщини та Волині. У нас в області здобули срібну та бронзову медалі, на Волині — бронзову. Спочатку не було фінансування зовсім, грали за свої. Але з часом почали допомагати друзі-меценати. Тож на сезон 2018/2019 вирішили спробувати свої сили у чемпіонаті України.

— Склад довелося посилювати?

— Так. З того першого складу залишилося чотири людини. Зараз третина у нас — це гравці з Житомирської області, решта — рівняни.

— Де тренуєтесь, де гратимете домашні матчі?

— З місцем для тренувань у нас була велика проблема. Зрештою змогли домовитися про тренування в ПТУ-9. А домашні матчі будемо проводити в НВК №26. Перший домашній тур заплановано на 1-2 грудня. У нас гостюватимуть команди з Добротвора та Дрогобича.

— Яка система чемпіонату?

— 17 команд розподілено за географічним принципом на дві підгрупи. Турова система. Далі стикові матчі з командами з іншої підгрупи.

— Які завдання на сезон?

— Ми дебютанти, а тому насамперед хочемо подивитися, що і як. Тому завдання — піднятися максимально вгору в турнірній таблиці.

— Звідки така назва — «Патріот»?

— У нас є учасники АТО, тому в 2016-му вирішили взяти таку назву. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також