Рівнян попереджають про нові штами грипу, які циркулюватимуть в Україні

975 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

У цьому епідеміологічному сезоні у Рівненській області, як і в Україні загалом, циркулюватимуть два нових штами грипу. Вони будуть найбільш небезпечними для людей працездатного віку, які мають хронічні захворювання.

Завідувач відділу епідеміологічного нагляду обласного лабораторного центру Віктор Мороз розповів:

– В Україні цьогоріч будуть циркулювати грип А-Канзас, грип А-Брісбен, грип В-Колорадо і грип В-Пхукет. В Україні на грип А-Канзас та грип А-Брісбен раніше ніхто не хворів, тому вони є новими для нас. За минулий епідемічних сезон грипу в Україні захворіли 4,8 млн осіб, проте цьогоріч прогнозують, що буде понад шість мільйонів хворих на грип. Найкращим способом вберегти себе від грипу – це зробити щеплення. Нині в Україні зареєстровано дві вакцини проти грипу корейського та французького виробника. Корейська вакцина «Джісі флю» вже є у продажі в рівненських аптеках. А вакцина французького виробника невдовзі з’явиться у продажі. Зараз найбільш сприятливий час, аби зробити вакцину. Вакцини коштують від 200 до 300 грн.

Для того, аби вакцинуватися, потрібно придбати вакцину в аптеці та протягом двох годин після купівлі звернутися до свого сімейного лікаря на зробити щеплення.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також